Wpis z mikrobloga

Zainspirowany wpisem kolegi @niskorosly166 postanowiłem opisać dokładniej przebieg kariery Mietka.

Sortownia - nie wiem za dużo, ale tak jak kolega pisał, maszyna przerosła Mietka a jego napletek utknął w niej, od tamtej pory Miecio jest żydem. 2 godziny pracy za darmo... w sumie operacja stulejki kosztuje więc może nie takie darmo.

Magazynier - Po przepracowaniu całego dnia ZA DARMO Mietek odpuścił, no fizycznie nie dał rady biedak.

Ochroniarz w Dino - jedna z polecanych przez wielu karier dla Mietka, no bo stabilna praca, stały dochód, roboty mało. Niestety, Mietek dostał kurzajki na stopie od chodzenia, 2 dni pracował za darmo i na tym koniec.

Rozwożenie pizzy - szkoda gadać.

Bolt - Początek Mietkolady zaawansowanej. Wyobraźcie sobie, że pracujecie za minimalną - no masakra. Teraz pomyślcie, że pracujecie za darmo - powiesić się można. Mietek pracował w Bolcie za.. ZA DŁUGI! Dokładnie tak, jego szef mu wypożyczał auto za pieniądze, Mietek miał wozić ludzi by "spłacać" wypożyczenie auta, a nadwyżka zostaje dla niego! Niestety, ale Mietek wolał siedzieć na Orlenie i żreć hot-doga za kieszonkowe od mamy. Skończyło się długiem i komornikiem.

Kurier, jakiś dostawca cateringu - też nie ma co tutaj gadać, po 1 dniu wypadał z trasy.

Busiarz - tutaj pracował w ok. 3 różnych firmach. Pierwsza z nich to było słynne 0,30zł od kilometra, gdzie Mietek pracował po 16h, a że stał w korku to zarabiał całe 20zł. Pozostałe prace na busach w podobnym wydźwięku - brak umowy, brak stawki godzinowej, u----------e kasy za to, że Mietek wynosił tyczki do zabezpieczania towaru w dupie.

Teraz była kebabownia, 1 dzień chłopak wytrzymał bo 30kg nie mógł przenieść 5m dalej (XD).

Ja tylko przypominam Ci Mietek, że ty masz ten rozrząd, ubezpieczenie OC. C--j tam w sumie, idą święta to po co będziesz robił auto, choinka się przyda. Twój ojciec Ci proponował pracę u niego w Szwajcarii jak pamiętam, no ale gdzie, ty masz tutaj dziewczynę Ellie i jej nie zostawisz.
#przegryw #mietkolada
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach