Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Davvs: pisowscy populiści twierdzą, że administracja Trumpa będzie skonfliktowana z rządem Tuska i dzięki temu będą mogli wrócić do władzy.
  • Odpowiedz
@Davvs: PIS i Konfederacja to konserwatyści. Republikanie to konserwatyści. Technicznie Trump nie jest konserwatystą, ale oni mają naprawdę niskie standardy. Tyle i aż tyle.
  • Odpowiedz
@Davvs: Putin popiera Kamale Harris, więc chcą kogoś kto będzie nie działał na rękę Rosji w tych trudnych czasach.

imigranci, problemy i sytuacja wewnętrzna USA

Tu jest problem bo to właśnie te sprawy decydują, że wybierają Trumpa. Jak Stany Zjednoczone będą słabe wewnętrznie, a to już powoli trochę się dzieje to ich rola w naszym regionie osłabnie, a to wpłynie negatywnie na nasze bezpieczeństwo, bo USA to de facto brain
  • Odpowiedz
@Davvs: Harris to kontynuacja awanturniczej polityki w naszym rejonie (Europa i Bliski Wschód). Trump zdecydowanie bardziej orientuje się na konflikt z Chinami i daje szanse na uspokojenie sytuacji na Ukrainie (już nawet pisowcy pogodzili się z tym, że Ukraina przegra i teraz pytanie tylko, jak szybko i jak korzystnie uda się zakończyć ten uciążliwy także dla Polski konflikt)1. Do tego Harris jest zwyczajnie tępą dzidą, przy której Zajączkowska to okaz
  • Odpowiedz
@Davvs: od "kolegi" konfiarza z pracy słyszałem takie coś
- za Bindena wybuchła wojna więc teraz to republikanie muszą ogarnąć ten temat (XD)
- Kamala to chcę zrobić depopulację ludności i wcale się z tym nie kryje otwarcie o tym mówi (w 5 sekund wygooglowałem że na jednym z przemówień mówiąc o zanieczyszczeniach zamiast powiedzieć o redukcji pollution powiedziała przez pomyłkę population, zwyczajne przejęzyczenie)
  • Odpowiedz