Wpis z mikrobloga

Proszę napiszcie mi jak to wygląda z felgami na zime .... które lepsze alufelgi czy stalowe? Czym się różnią?

Stalowe mi się tak cholernie nie podobają xDDDD ale wszyscy mi mowia że są lepsze niż alufelgi na zime gdyż niby przed czymś chronią xdd

#motoryzacja #samochody #auto #auta
#zima
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@depresyjny_pieselek: jeżdżę tylko na alusach i nic się z nimi nie dzieje.

chronią Cię przed kosztami jeśli w poślizgu uderzysz albo otrzesz się o różne krawężniki i inne takie.

@Black_Raven: no to musisz zweryfikować swoje prawo jazdy. Bo mając dobra oponę, ASR i ABS, nie ma opcji uderzyć w cokolwiek.
  • Odpowiedz
@GeDox: to weryfikuj swoje, żaden problem. Ja nie mam najmniejszego ze swoimi alusami a jedynie odpowiadam na zadane pytanie ale ewidentnie Cię to uruchomiło. Ile już felg poszło? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
jeśli w poślizgu uderzysz albo otrzesz się o różne krawężniki i inne takie. Alusa łatwo zwyczajnie uszkodzić ¯\(ツ)/¯

@Black_Raven: dokładnie to samo można zrobić latem, wiosną czy jesienią. A poleci się grubo to uszkodzenie felgi będzie najmniejszym problemem. ¯\(ツ)/¯

Czym się różnią?

@depresyjny_pieselek: Ceną.
  • Odpowiedz
@depresyjny_pieselek:

stalowki beda gnily bo sa ze stali jak nazwa wskazuje. najwiekszy blad moim zdaniem to zakladanie do nich kolpakow bo robia sie takie zakamary ze dluzej trzyma bloto posniegowe z sola i koroduje. to juz lepiej z golymi jezdzic bo szybciej sie samo oczysci i przewietrzy

natomiast co do alusow to niektorzy twiedza ze sie psuja na zime. ja mam ori felgi bmw ktorych podwykonawca jes ronal. lakier oryginalny
  • Odpowiedz
@depresyjny_pieselek: p---------e ludzi ktorzy powtarzaja slowa januszy sprzed wielu lat, gdzie kiedys byla bida i na wszystko sie patrzylo pod wzgledem ekonomii. Stalowki latwiej i taniej mozna naprawic, sa tansze w zakupie i liczba zalet już chyba się kończy. Jak samochód jest warty więcej niż 5-10k, to nawet bym się nie zastanawiał i brał alufelgi. Sam mam na swoim gruzie stalówki na zime, ale to tylko dlatego, że takie dostałem
  • Odpowiedz
no to musisz zweryfikować swoje prawo jazdy. Bo mając dobra oponę, ASR i ABS, nie ma opcji uderzyć w cokolwiek.

@GeDox: a ty musisz zweryfikować swoją pewność siebie. Wystarczy przysypany śniegiem krawężnik którego nie widać i masz prostowanie felgi

@depresyjny_pieselek generalnie stalówki łatwiej i taniej naprostować jak już przywalisz
  • Odpowiedz