@stefan_pmp: niestety będąc w branży tak wlasnie wygląda 90% piekarni i cukierni „z tradycją i smakiem od 10000 lat”. W środku głęboki PRL, nastawienie pt masz z---------ć i nie pytać, my nie mamy ani złotówki, interes sie nie opłaca
Z biegiem czasu, doświadczeniem i odwiedzaniem takich tradycyjnych polskich firemek ja doskonale wiem czemu one po tych 60 latach padają. Jak właściciel dalej żyje w czasach, gdzie większość piekarzy przychodziło do
@stefan_pmp: @dr_papieros @dzieju41 Ja sie kiedys spytalem na ogloszenie z ang i niemieckim jakie widelki. To baba sie spytala jakie mam doswiadczenie xD Ja na to, ze no tak bo dwoch jezykow to sie czlowiek nauczy w 2 tygodnie.
Rynek pracownika był chwilę po pandemii ;) I się skończył a to, że jest ujowo to dopiero wyjdzie. Cała Europa się zamyka i ludzie tracą pracę w dziesiątkach tysięcy. Nie dalej jak wczoraj było znalezisko że Microsoft zwalnia w uj ludzi. Rynek pracownika się skoczył misiaczku
@Notes: moze patrzmy na dane a nie na durne znaleziska na wykopie? Microsoft zwolnił 2 000 ludzi z jakiegoś tam działu gier który się im nie opłacał. Dla kontekstu - microsoft zatrudnja 220 000 ludzi z czego większość w USA.
@jakismadrynickpolacinsku: Ale sposobu nauczania już nie. I to raczej o to pytała z doświadczeniem. Niestety wielu ludzi nie ma podejścia i nie wie jak dobrze uczyć innych. A nie każdy pracodawca chce mieć pracowników którzy coś tam wiedzą, ale nie wiedzą jak tą wiedzę przekazać (i bynajmniej studia pedagogiczne tego nie nauczą nikogo).
@Notes: Zesrał sie a nie skończył. G---o prac jest dalej od z-------a, tylko nikt nie chce tam robić. Ciągle widzę te same oferty do tych samych kołchozów, rok w rok.
#pracbaza
źródło: GbOy9GIW0AAYIWx
PobierzZ biegiem czasu, doświadczeniem i odwiedzaniem takich tradycyjnych polskich firemek ja doskonale wiem czemu one po tych 60 latach padają. Jak właściciel dalej żyje w czasach, gdzie większość piekarzy przychodziło do
źródło: image
PobierzRynek pracownika był chwilę po pandemii ;)
I się skończył a to, że jest ujowo to dopiero wyjdzie. Cała Europa się zamyka i ludzie tracą pracę w dziesiątkach tysięcy. Nie dalej jak wczoraj było znalezisko że Microsoft zwalnia w uj ludzi.
Rynek pracownika się skoczył misiaczku
źródło: Screenshot_20241101_135718_Chrome
Pobierz@jakismadrynickpolacinsku: Ale sposobu nauczania już nie. I to raczej o to pytała z doświadczeniem. Niestety wielu ludzi nie ma podejścia i nie wie jak dobrze uczyć innych. A nie każdy pracodawca chce mieć pracowników którzy coś tam wiedzą, ale nie wiedzą jak tą wiedzę przekazać (i bynajmniej studia pedagogiczne tego nie nauczą nikogo).
źródło: Screenshot_2024-11-01-14-02-41-571_com.android.chrome
Pobierzźródło: wyje
PobierzCiągle widzę te same oferty do tych samych kołchozów, rok w rok.
źródło: obraz
Pobierz