Wpis z mikrobloga

@stefan_pmp: niestety będąc w branży tak wlasnie wygląda 90% piekarni i cukierni „z tradycją i smakiem od 10000 lat”. W środku głęboki PRL, nastawienie pt masz z---------ć i nie pytać, my nie mamy ani złotówki, interes sie nie opłaca

Z biegiem czasu, doświadczeniem i odwiedzaniem takich tradycyjnych polskich firemek ja doskonale wiem czemu one po tych 60 latach padają. Jak właściciel dalej żyje w czasach, gdzie większość piekarzy przychodziło do
  • Odpowiedz
@MintFork

To jest ten rynek pracownika tak?


Rynek pracownika był chwilę po pandemii ;)
I się skończył a to, że jest ujowo to dopiero wyjdzie. Cała Europa się zamyka i ludzie tracą pracę w dziesiątkach tysięcy. Nie dalej jak wczoraj było znalezisko że Microsoft zwalnia w uj ludzi.
Rynek pracownika się skoczył misiaczku
  • Odpowiedz
dwoch jezykow to sie czlowiek nauczy w 2 tygodnie


@jakismadrynickpolacinsku: Ale sposobu nauczania już nie. I to raczej o to pytała z doświadczeniem. Niestety wielu ludzi nie ma podejścia i nie wie jak dobrze uczyć innych. A nie każdy pracodawca chce mieć pracowników którzy coś tam wiedzą, ale nie wiedzą jak tą wiedzę przekazać (i bynajmniej studia pedagogiczne tego nie nauczą nikogo).
  • Odpowiedz
@Notes: Zesrał sie a nie skończył. G---o prac jest dalej od z-------a, tylko nikt nie chce tam robić.
Ciągle widzę te same oferty do tych samych kołchozów, rok w rok.
  • Odpowiedz