@TomSz: Oczywiste że 16GB, ale w starych mini można było sobie ściagnac obudowe i kupić 10x taniej wiecej pamieci. W laptopach maja pulutowane zazwyczaj. Dlatego pytam czy tutaj też czasme może niepotrzebnie nie przylutowali ramu/dysku
@pasta_alla_carbonara: Np jako lokalny worker do CI/CD. Jakoś w okolicach 2015 zrobiliśmy upgrade takiego maca mini wymieniając kości i czas buildu skrócił się o połowe z ponad 40 minut do ~20. Od 5 lat nic na macu nie potrzebowałem robić ale właśnie wahałem isę czy nie kupić żeby mieć chciaż jednego w domu bo czasem coś tam potrzbuje sprawdzić a taki mały skubaniec na ARM mógłby też chodzić tez jako
@zibizz1: wydaje mi sie, ze 32gb do tego starczy spokojnie, zwlaszcza, ze M4 zrobi spora robote, to jest niebo a ziemia w stosunku do i9 albo do i7 z 2015 roku ;) W kazdy razie szczerze watpie w jakakolwiek mozliwosc samodzielnego dolozenia RAMu.
@TomSz: jak ja tego nienawidze, klawiatura z d--y, nawet po zmianie commanda na control globalnie w ustawieniach i tak zostaja takie podstawowe skroty klawiszowe jak redo ctrl Y ktory na macu jest ctrl shift Z Bary r-----------e na 1/4 ekranu z gory z dolu jeszcze okienko aplikacji Chowanie okienek jedno za drugim W IDE chce rozciagnac terminal to musze trafic idealnie w punkt do rozciagania Na linuxie czy windowsie podstawowe
#zwiazki #film #filmnawieczor Polecicie jakiś film do obejrzenia z panną? Coś zmysłowego, z nutką erotyki i dobrze by było aby nie był to gniot w atylu greja czy 365 dni.
#programista15k
Bary r-----------e na 1/4 ekranu z gory z dolu jeszcze okienko aplikacji
Chowanie okienek jedno za drugim
W IDE chce rozciagnac terminal to musze trafic idealnie w punkt do rozciagania
Na linuxie czy windowsie podstawowe