Aktywne Wpisy

✨️ Jak zrozumieć plany kobiety na przyszłość? Ⓘ
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę

źródło: temp_file5193344991769682066
Pobierz

Dodam dla lubiących łączyć różne kropki, że firmy te robią głównie programy do archiwizacji danych, zarządzania dyskami itp.
Piszę o tym, bo poszukuję jakiegoś darmowego programu (koniecznie do komercyjnego użytku) do tworzenia obrazów systemu (pod Windows) i trafiłem na świetny zamiennik wcześniej używanego przez mnie Macrium Reflect - z firmy Hasleo. Tyle że znalazłem info (i na ich stronie tego nie ma!), że pisze go kilku Chińczyków, więc jakoś nie mam odwagi, by zaproponować znajomemu prowadzącemu małą firemkę program, który będzie mu robił automatycznie obrazy dysku, ale działa na algorytmach opracowanych przez obywateli Chin lub pisanych na terenie Chin.
PS Przy okazji zapytam - może Wy znacie coś wartego uwagi za free do biznesu (tylko pod Windowsa).
#oprogramowanie #chiny #software #archiwizacja #backup #teoriespiskowe
No nerwowo lekko.
A Chińczyków traktuję w kategorii wykradania danych i szpiegostwa nawet bardziej ostrożnie niż będących wszędzie na czarnych listach Rosjan. Nie uspokajają mnie jakoś stwierdzenia znajdowane w sieci, że nie znaleziono jak na razie żadnych
Nie wiem też, czy ktokolwiek może zanalizować co program z zamkniętym źródłem ma w swoim kodzie i co analizuje podczas tworzenia np. obrazów systemów, gdzie zagląda, co rejestruje i jakie dane przetwarza. Niekoniecznie musi to od razu wysyłać, ale może zbierać i kiedyś przekazać.
Przez długi czas świetnie spełniał wszystkie te wymagania Marcium Reflect, ale gdzieś z rok temu producent usunął z licencji zgodę na możliwość używania darmowej wersji również w celach komercyjnych/biznesowych.
I żebyśmy się dobrze zrozumieli - staram się temat traktować rozsądnie. Szukam opcji darmowej, ale jeśli nic się nie znajdzie, to zasugeruję zakup czegoś odpłatnego. Wydatek ok.