Wpis z mikrobloga

Hej, pytanie z czystej ciekawości. Macie do wyboru jeden z 3 poniższych aut z niemieckiej trójcy. Który wybieracie i dlaczego? Bierzmy pod uwagę wszystkie aspekty jak wygląd (choć to może kwestia gustu), osiągi, koszty eksploatacji wraz z awaryjnością auta czy też potencjalną utrata wartości. Osobiście wybrałbym C63. Miałem kilka razy okazję pojeździć i V8 w tym aucie, nawet przy ruszaniu w korku brzmi jak statek kosmiczny. Zapraszam do dyskusji.
#motoryzacja #samochody #mercedes #bmw #audi
SzamanMateusz - Hej, pytanie z czystej ciekawości. Macie do wyboru jeden z 3 poniższy...

źródło: IMG_0139

Pobierz

Który i dlaczego?

• AMG-C63s 34.7% (43)
  • M4 38.7% (48)
  • RS5 26.6% (33)

Oddanych głosów: 124

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzamanMateusz: BMW F82 jak wyżej. Audi to Audi a mercedes trochę ciasny. W BMW można na luzie pojechać sobie w 4 osoby na wycieczkę. Dużo guru motoryzacyjnych zachwyca się starą M4 z racji na jej niezawodność oraz osiągi jako "najlepsze tanie sportowe auto". Trochę mnie korci aby się przesiąść na M4 mimo, że teraz jeżdżę cywilną wersją tego modelu. Ale z drugiej strony pojeździłbym czymś innym i tutaj pojawia się
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: Aktualnie posiadam bmw serii 3 obecną generację g20 od nowości oraz mercedesa c-klasę odebranego w grudniu zeszłego roku czyli prawie rocznego jeździ mi się nimi bardzo dobrze, chociaż bmw może jest lepsze do takiej bardziej dynamicznej jazdy tak bym to określił. Audi robi dobre samochody, dobrze się tym jeździ, ale nie kupiłbym tego z uwagi na fakt, że po wejściu do audi zawsze się trochę czuję jakby mnie ktoś
  • Odpowiedz
Miałem kilka razy okazję pojeździć i V8 w tym aucie, nawet przy ruszaniu w korku brzmi jak statek kosmiczny.

@SzamanMateusz: Nie wiem dla mnie to całe zachwycanie się dźwiękiem, no mnie to nie jara nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć i kojarzy mi się z tymi typami co myslą, że będą kimś jak będą strzelać z wydechu.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: jak mogę ocenić wyglad skoro nie ma zdjęć samochodów. Dla mnie bardziej istotne w wyglądzie jest wewnętrze konkretnej wersji niż karoseria.
Osiągówz silników czy wyposażenia też nie napisałeś jakie mają..
Czyli trzeba bawić się w detektywa przez godzinę dwie aby oddać głos w ankiecie.

Nie głosuję.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: Zdecydowanie C63s. V8, napęd na tył, świetne brzmienie... Szkoda, że przestali produkować, bo jak w końcu się zdecydowałem to już nie można było zamówić, bo zaraz miał wchodzić CLE. Ale CLE to już nie jest to...
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: BMW, ale m3 nie m4. Ten sam motor, w miare niezawodne s55 ale 4 drzwi i szyby z ramkami(nigdy wiecej bezramek). Auto do wszystkiego, wezmiesz tym rodzine w trase i polatasz bokiem na torze. Mercedesy z tej ery mialy paskudne wnetrze z tym ogromnym tabletem zwlaszcza w porownaniu do wnetrza serii F, ktore jest praktycznie idealne. Audi to nawet szkoda ryja szczępić.
  • Odpowiedz