Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niss: żaden większy problem, mogą być rachunki spółek niekoniecznie wykonujących jakąkolwiek działalność, mogą byc rachunki potencjalnych słupów założone na żula. Przelewasz hajs zza granicy, albo wpłacasz we wpłatomacie. Przy takiej skali loterii nie rozróżnisz które kupione losy są lewe, a które prawdziwe. Nie ma fizycznej możliwości przejrzeć je wszystkie, do każdego przelewu/płatności trzeba by zdejmować tajemnicę bankową ze względu na podejrzenie przestępstwa żeby sprawdzić kto realizował przelew. Bez szans.
  • Odpowiedz
Wytłumaczcie mi jak niby pierze się pieniądze na tych loteriach.

@Niss: tam pewnie nie były prane żadne brudne pieniądze a jedynie tak to określili, żeby ludzie ogarnęli, że oni wyprowadzali hajs za granice.
  • Odpowiedz
Wytłumaczcie mi jak niby pierze się pieniądze na tych loteriach. Przecież to sensu nie ma, żeby kupić los to najpierw trzeba mieć pieniądze na koncie

masz "brudne" pieniądze których nie możesz wydac gdziekolwiek bo jak udowodnisz że pochodzą z legalnych rzeczy

Przecież kupno lewych losów na np. 1 mln złotych nie przejdzie.

a kto powiedział że nie można ich kupywać przebywając w innym kraju? kupujesz sobie z zastrzeżonego numeru 5 mln losów
  • Odpowiedz
@lapuszkadopuszki: co ma jedno z drugim wspólnego? Bardzo dokładnie jest wytłumaczone oszustwo vatowe oraz pranie tych pieniedzy. Oczywiście na poziomie podstawowym, tak, aby dotarlo do przecietnego Kowalskiwgo. Gdyby mowil jezykiem ekonomicznym to prawdopodobnie nie zatrybilbys nawet jaki temat porusza;) A Twoja wypowiedz świadczy jedynie o tym, że nie masz zielonego pojęcia o sprawach ekonomicznych i księgowych, w dodatku prawdopodobnie masz 15lat, bo jak wiecej to az przykro:) pozdrawiam
  • Odpowiedz
@evlka: Żałosne jest to co mówisz. Zdziwił/wiłabyś się kim jestem i czym się zajmuje. Stanowski to specjalista od wszystkiego i od niczego. Jakby posiadał tę podstawową wiedzę, o której piszesz, to by nie wybielał i nie promował ludzi pokroju Buddy albo Wiśniewskiego i nie wierzył w cuda na kiju.
  • Odpowiedz
@evlka: Takie umniejszanie komuś bezpodstawnie jest żałosne. Ja podaje argumenty a nie wyzywam ludzi. Na twoim przykładzie wyraźnie widać, że ktoś może mieć nawet 40 lat, a być mniej kumaty niż wspomniany przez ciebie piętnastolatek.
  • Odpowiedz