Wpis z mikrobloga

Czy pracodawca prosił was kiedyś o wyciąg z konta bankowego xD? (chyba, że "Bank account statement " znaczy coś innego)
Pracuje w korektorni, a ona wynajmuje mnie dla banku z USA, ale ten bank już mnie sprawdzał pod kątem karalności itd..
Średnio chcę pokazywać swoje wydatki, no bo po co? ale najbardziej to się cykam blika na pare dyszek na bukmacherke we wrzesniu xD (pare miesiecy temu wydawalem po tysiaka miesiecznie)

A może ja mam tylko potwierdzić, że to moje konto? tylko wczesniej na UZ tak nie musialem robic xD teraz bede uop
#pracbaza #pracait #programowanie #korposwiat #kolchoz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razdwatrzy55 w miarę normalna praktyka. Raczej szukają czy nie robisz lewych interesów na grube hajsy i podejrzane operacje. Odemnie wymagali kiedyś świadectwa o niekaralności w jednym Fintechu
  • Odpowiedz
  • 1
@Rad-X: za 100 plusow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bb89 ale amerykance juz mnie przeswietlali pare miesiecy temu pod wzgledem karalnosci i wczesniejszych umow, to jest na pzoiomie firmy, czyli moj interes pod tytulem w koncu sie odkuje na kuponach nie jest zagrozeniem? bo tam jedak h----d jest napisane ( ͡° ʖ̯ ͡°) @Konon_owicz
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: właśnie pytałem mojej różowej bo ona ma wysokie stanowisko w banku przy hipotekach i jakiejś tam analizie ryzyka a rekrutowała się od nowa ze 2 lata temu (żyjemy w Irlandii) mówi, że nigdy na żadnym etapie o wyciągi nie prosili. Że jej zdaniem to chyba nawet ciężko żeby w unii mogli o to prosić.
  • Odpowiedz
  • 0
@bb89: tylko, ze ja zostalem juz przeswietlony przez firme zewnetrzna na potrzeby firmy, która mnie wynajmuje od mojej kontraktorni, teraz zmienia sie tylko stawka i uz na uop
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: dla nich jesteś jak zewnętrzna firma i to normalne że robi sie due diligence dla nowego vendora/kontraktora. Różne firmy mają polityki i procedury w tym zakresie, wcale nie musisz się godzić na wysyłanie tych statementow. Sam oceniasz poziom ryzyka bo nie chcesz wysyłać a oni oceniają poziom ryzyka ze chcą to sprawdzić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: myślę że najłatwiej będzie jak po prostu im to wytłumaczysz i spytasz o to ;) na pewno powiedzą coś mądrzejszego niż randomowe wykopki. Sam pracuje w compliance w funduszu private equity w firmie z USA i sam nieraz robię takie due diligence na nowych dostawcach albo firmach które z nami współpracują i myślę że to nic nadzwyczajnego o co Cię pytają. Ja bym po prostu dostarczył te wyciągi i
  • Odpowiedz
  • 0
Cię stalkuje czy kupujesz sobie energetyka w Żabce wieczorem

@Ziuk_Garlinski: no wlasnie tu chodzi o bliki o tytule transakcje hazardowe (bukmacherka) xDDD o to sie tylko boje, w------e mam w to czy wiedza ile place za wynajem czy co robie , roznie po prostu moze byc ten h----d odebrany, tym bardziej, ze on stanowil 20-30% pensji XD ale to z 2-3 miechy temu to wyslalbym najwyzej z ostatniego miesiaca

zawsze
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: myślę że to nie jest nic co zapali im czerwoną lampkę. Jak to jest 200 dolarów przez kilka miesięcy to myślę że luz. Coś by się przyczepili jakbyś np. Robił to w np. w Rosji albo jakims innym dziwnym kraju po kilkanaście tysięcy dolarów codziennie i brał na to pożyczki itd. Wtedy by pewnie pomyśleli że masz jakieś powiązania z nielegalnymi dochodami albo że ktoś może Cię szantażować i
  • Odpowiedz
  • 0
200 dolarów przez kilka miesięcy to myślę że luz.

@Ziuk_Garlinski: z 200 dolcow co miesiac xD no ale moze bedzie git, wiecej info po 16
w pierwszej wersji wysylam tylko pdf z wynagrodzeniem od nich na potwierdzenie, ze to moje konto xD
  • Odpowiedz