Wpis z mikrobloga

Mam w pracy chłopa w wieku około 55 lat który posiada syna w wieku 16 lat. Ostatnio podczas rozmowy zaczął narzekać na swojego syna w wieku około 16 lat.
On: "Mój młody to nic nie umie, ani wkrętaki używać, nawet nie umie łopaty uzyć"
Ja: "A pokazałeś mu jak to się robi? Jak tego nigdy nie robił to skąd to może wiedzieć?"
On: "To ja mam mu takie rzeczy pokazywać? Takie rzeczy to z młodu się uczy!"
Ja: "Przecież to ty jesteś jego ojcem to powinieneś go nauczyć za młodu"
On: *pikachu face"
#januszebiznesu #j--------e #patologiazewsi #patologiazmiasta #heheszki #pracbaza #kolchoz
Anonek463 - Mam w pracy chłopa w wieku około 55 lat który posiada syna w wieku 16 lat...

źródło: image

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

który posiada syna w wieku 16 lat. Ostatnio podczas rozmowy zaczął narzekać na swojego syna w wieku około 16 lat.

@Anonek463: to ile miał lat?
  • Odpowiedz
@Anonek463
To wkrętarka, wiertarka czy łopata to tak skomplikowane urządzenia, że trzeba iść do ojca na szkolenie? Ciekawe, bo jestem w tym temacie samoukiem i to z czasów, gdy nawet YouTube nie było.
  • Odpowiedz
@janekplaskacz taka samodzielna nauka może potem mieć różne dziwne skutki. Ja się uczyłem obsługi wszystkiego przy remoncie mieszkania w wieku prawie 35 lat. No było śmiesznie i strasznie. Ale meble stoją ,chałupa pomalowana, a zaszplqchlowana krzywo ściana jest już pokryta tapetą ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Żałuje,że nikt mnie wcześniej nie uczył tylko mi zabierali sprzęt i kazali sobie iść.
A sam sprzęt może być trochę skomplikowany a
  • Odpowiedz
@Anonek463: P---------e. Ja się tego wszystkiego nauczyłem OBSERWUJĄC, jak inni (głównie starszy brat) to robią. Nikt mi nie dawał sprzętu i nie mówił: to jest wiertarka, to jest wiertło, to jest ściana, to wkładasz tu, włączasz i dociskasz. Dopiero przy bardziej skomplikowanych tematach, gdy ktoś widział, że nie do końca ogarniam, podpowiadał jak się daną rzecz robi prawidłowo. Nie wspomnę, że wiele takich rzeczy można samemu ogarnąć na chłopską logikę,
  • Odpowiedz
Ja się tego wszystkiego nauczyłem OBSERWUJĄC, jak inni (głównie starszy brat) to robią.

@b_oski: Nie wszyscy są Tobą. Zawsze chciałem być taki jak ty, ale rozumiem, że są różne osoby i w różny sposób przyswajają wiedzę.
  • Odpowiedz
@djtartini1: Jak nie umiesz użyć wkrętarki czy łopaty, to znaczy, że wiedzy nie przyswajasz w ogóle. Takich rzeczy można się nauczyć z filmów fabularnych.
  • Odpowiedz
@alaskan_pipeline

@Anonek463: najlepiej jak ci eksperci życiowi od łopat, wkrętarek i innych szybkozłączek są weryfikowani jak trzeba wysłać przelew internetowy, wysłać mail czy zrobić inną rzecz przy komputerze na poziomie 5 latka

Bardziej są weryfikowani gdy się widzi jak te łopaty siekiery piły wkrętarki itp wykorzystują xD aż się za głowę łapiesz xd. 90% tych znawców fachowców i ekspertów życiowych robi coś jakby 2 raz w życiu dopiero robili albo po
  • Odpowiedz
Jak nie umiesz użyć wkrętarki czy łopaty, to znaczy, że wiedzy nie przyswajasz w ogóle. Takich rzeczy można się nauczyć z filmów fabularnych.

@b_oski: Możesz mieć rację. Ja się nauczyłem z filmów np "Teksańska masakra piłą mechaniczną".
  • Odpowiedz