Wpis z mikrobloga

Cześć, planujemy z narzeczoną przeprowadzić się z Lublina do Poznania, głównie z myślą o rynku pracy. Ja dopiero co skończyłem studia z logistyki i pracuję w korporacji, zajmując się wyposażeniem firm, remodelingami itp. Mam trochę doświadczenia w spedycji, ale nie posiadam własnej bazy klientów. Przez cały okres studiów pracowałem w handlu. Narzeczona kończy studia na kierunku biologicznym. Wysłałem kilka CV, jednak na razie nie otrzymałem żadnej odpowiedzi (nie wysyłałem ich zbyt wiele, chciałem tylko zorientować się w sytuacji). Pytanie brzmi: jak oceniacie rynek pracy w Poznaniu dla osób takich jak my? Czy ma sens przenosić się do tego miasta bez większego doświadczenia, czy pozostaje jedynie praca biurowa za 5000 brutto?

#poznan
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@koral teoretycznie w Lublinie też jest praca, nawet biurowa ale najniższą plus 300 zł i na więcej nie ma co liczyć może po 3 latach kolejna podwyżka 600 zł brutto
  • Odpowiedz
  • 1
@zozol1950 Poznań to stolica gospodarcza Polski!!!
Stolica handlu bezapelacyjnie, centrale tu mają wszystkie największe sieci handlowe, magazyny budowane są w szaleńczym tempie

Jakbyś spojrzał na mapę Polski i odciął wschód (Białystok, Lublin) to Poznań jest w środku Polski i tak wiele firm logistycznych to traktuje
  • Odpowiedz
  • 0
@Papier_Toaletowy na chwilę obecną rozglądamy się aktywnie, ale przenieść chcemy się w marcu. Sytuacja w Lublinie taka sama pracy dużo za 4K na magazynie lub produkcji w biurze za podobną stawkę ale trzeba dłużej szukać
  • Odpowiedz
Mam trochę doświadczenia w spedycji, ale nie posiadam własnej bazy klientów.

@zozol1950: W Poznaniu sytuacja w branży spedycyjnej wygląda tak, że wszystkie firmy od dłuższego czasu robią przemiał, z bazą klientów czy bez, dostajesz umowę na 3 miechy na próbny i jak będziesz robił wynik to Cię może zostawią, a jak nie to do widzenia i następny studenciok wskakuje na Twoje miejsce, a Ty idziesz do konkurencji. Ma to swoją
  • Odpowiedz
@zozol1950 studiowałem w Lublinie, mieszkam w Poznaniu. Rynek pracy dużo lepszy. Ludzie dziwni, zarozumiali, zamknięci. Zatęsknisz za wschodem Polski. Wspomnisz te słowa maks pół roku po przeprowadzce.
  • Odpowiedz
@zozol1950: w Lidlu pod Poznaniem np. dostaniesz robote, ale właśnie w tym jest problem w Poznaniu, mieszkasz w mieście a o pracę dużo łatiwej pod.
Mało tego, kupisz mieszkanie czy wynajmiesz (co akurat jest lepsze w tym przypadku) i zmienisz pracę i znowu masz daleko.
  • Odpowiedz