Wpis z mikrobloga

Pisałem wcześniej, że demo Commandos: Origins bardziej zachęciło mnie do odpalenia dwójki z modami niż zakupu nowej części. Jak napisałem, tak zrobiłem. Commandos 2 + mod Destination Paris 2.0 z patchami do 2.5 zainstalowany. Mod to przede wszystkim nowe misje i jest ich obecnie absurdalnie dużo, bo ponad 500 (w tym przekonwertowane misje z jedynki wraz z dodatkiem i trójki). Do tego ponoć wprowadza parę usprawnień, ale w oryginał grałem dawno i ciężko mi określić co się zmieniło. Nie pamiętam czy była możliwość nagrywania i kolejkowania akcji - tutaj jest.

Jest tylko jeden problem. Wszystkie napisy w cutscenkach są po chińsku XD Grał ktoś w tego moda i tak ma być, czy coś się zwaliło? Na pewno nie instalowałem chińskiej wersji językowej, bo instalator o to pytał. Cała gra, tj. menu, briefingi odpalane już podczas misji - są normalnie po angielsku. Tylko te napisy w przerywnikach...
#commandos #commandos2 #gry
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@-o_o-: w końcu odpuściłem sobie to Destination Paris i zainstalowałem podstawkę z jakimś zwykłym hd modem.

DP jest generalnie spoko, ale jak to z takimi modyfikacjami bywa, poziom trudności został tu podkręcony do granic absurdu. Ogromna liczba misji sprawia z kolei, że ich poziom wykonania jest bardzo nierówny. Może jeszcze kiedyś po niego sięgnę, ale zwyczajnie nie miałem czasu, żeby pałować się z każdą kolejną misją. Wolałem ograć to tak
  • Odpowiedz