Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#psychologia #depresja #przegryw #terapia #autyzm #asparger #adhd #film

Zwróciliście uwagę jak bardzo te wszystkie komedie amerykańskie stały się nagle rzeczywistością w polsce?

Weźmy na przykład filmy z Jimem Careyem z okolic lat 1995-2000, jak ktoś w tych czasach był nastolatkiem albo młodym człowiekiem to oglądniecie takiego filmu było super śmiesznym przeżyciem, a teraz? Jak ktoś młody je ogląda to jest dla niego smutna rzeczywistość, dorosłe osoby które mają dzieci to już w ogóle chyba traktują je jak dramat z którym się utożsamiają. Właśnie dobiliśmy poziomem psychicznym i mentalnym USA z tamtych lat.

Pierwsze co się rzuca w oczy w tych filmach to:

-masowa depresja
-rozwody
-samobójstwa
-samotne matki które produkują nie kompletnych psychicznie ludzi i ciągle skaczą po różnych bolcach XD
-media które wychowują ludzi nie przystosowanych do normalnego życia
-potężne rozwarstwienie społeczne i znieczulica
-coraz większe absurdalne pomysły polityków na rozwiązywanie nie ważnych problemów
-lekomaństwo

Jak ktoś pamięta lata 2000-2015 to chyba zgodzi się z tym co napisałem że właśnie osiągnęliśmy Amerykański poziom spie-----rdolenia.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pierwsze co się rzuca w oczy w tych filmach to:

-masowa depresja

-rozwody

-samobójstwa

-samotne matki które produkują nie kompletnych psychicznie ludzi i ciągle skaczą po różnych bolcach XD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odkrywczy-strateg-7:
@heniek_8:

Tych filmów co wymieniłeś dawno nie oglądałem ale pewnie i tam przewijają się te elementy o których napisałem, sprawdź sobie filmografię w internecie zobaczysz ile innych filmów
  • Odpowiedz