Wpis z mikrobloga

#przegryw Jak jem zdrowiej to mam gorsze problemy jelitowe niż jak w----------m kebaby co drugi dzień
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EndThis: organizm się przyzwyczaja. niestety, potrzeba czasu by ciało przestawiło się na trawienie innego pożywienia, które im zdrowszem, tym więcej energii wymaga do przetworzenia. będzie lepiej
  • Odpowiedz
@lukiseven: a dostałeś wtedy jakieś leki, żeby odbudować stłuszczenie? np. Heparegen itp.? Z tym stłuszczeniem jest tak, że oczywiście a-----l jest jego głównym sprawcą, ale też dieta, genetyka i inne choroby współistniejące mogą się do niego przyczynić. Warto iść na kontrolę, żeby się dowiedzieć jak to teraz wygląda ;)
  • Odpowiedz
@EndThis: to musisz się z lekarką skonsultować. Ja się na tym kompletnie nie znam i na tych lekarskich zaleceniach też ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wiem tylko, że na stłuszczenie wątroby (niealkoholowe), osoba u mnie w rodzinie otrzymała Heparegen i za jakiś czas ma pojawić się na kontroli, czy stłuszczenie się cofa.
P.S. ja z kolei próby wątrobowe miałem w miarę OK, ale cholesterol mocno podwyższony...
  • Odpowiedz