Wpis z mikrobloga

@wykop +1
zniknęła opcja zgłoszenia za multikonto

@CzarusCC: Zgadza się. Kontynuujemy zmiany, które rozpoczęliśmy już wcześniej – najpierw wprowadziliśmy możliwość prowadzenia kont firmowych, później usunęliśmy zakaz posiadania kilku kont, a teraz eliminujemy zgłoszenia dotyczące multikont. To krok wynikający z doświadczeń, gdyż wiele zgłoszeń było nieuzasadnionych, a ta funkcja
  • Odpowiedz
nie były. Miałem kilka z per

@Prawilny_Czykierek: mi kiedyś oficjalnie odpisali że jeśli nie plusuje i nie komentuje z jednego konta drugie to nie jest to multi. Były to czasy sieci osiedlowych na jednym IP więc pewnie nie mogli inaczej ich wykrywać. W sumie możemy Anke zapytać @a__s jak to teraz wygląda a jak wyglądało wcześniej
  • Odpowiedz
@siekieromotyka: @Grash-Varrag-Arushat @galonim

Rezygnujemy z banowania za multikonta, ponieważ w praktyce już od dłuższego czasu nasze podejście w tej kwestii ewoluowało. Od momentu wprowadzenia kont firmowych coraz bardziej odchodziliśmy od surowych kar za posiadanie wielu kont. Skupialiśmy się raczej na przypadkach, gdzie dochodziło do innych naruszeń regulaminu, lub gdy ktoś zakładał nowe konto tuż po otrzymaniu bana. Dlatego nasza decyzja jest jedynie formalnym potwierdzeniem tego, co funkcjonuje od
  • Odpowiedz
@a__s: Dzięki za odpowiedź ale chyba jest zbyt ogólna i nie dotyczy mojego pytania jak było a jak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wygląda jak odpowiedź z GPT

przy okazji zawołam @paliwoda żeby przecinki poprawił przy "lub" :P
  • Odpowiedz
ale chyba jest zbyt ogólna

@galonim: Wybacz, dopiero teraz zauważyłam, że wspomniałam Twój login, mimo że odpowiedź nie była bezpośrednio do Ciebie skierowana :) Jeśli chodzi o Twoje pytanie, niestety nie mogę ujawniać szczegółów działania systemu. Mogę jednak zapewnić, że zarówno wcześniej, jak i obecnie, całkiem dobrze rozróżnialiśmy sieci osiedlowe czy firmowe od sytuacji, gdzie jeden użytkownik korzysta z kilku kont. Czasem aż za dobrze (np: sprawa Wykopowicza, który tygodniami
  • Odpowiedz
@mk321:

Jeśli zakładasz konto za pomocą adresu e-mail musisz podać numer telefonu.

1. Możesz założyć konto przez Gmail oraz Facebooka. Wtedy nie musisz podawać numeru
WykopX - @mk321: 

Jeśli zakładasz konto za pomocą adresu e-mail musisz podać numer t...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz