Wpis z mikrobloga

#korposwiat #pracbaza #programowanie #programista25k #programista30k

Mija kolejny dzień gdzie uprzywilejowana kasta jednofakturkowcow leje na ludzi którzy nie maja takich możliwości i musza uczuciwie płacić pełny podatek za swoją prace. Nierzadko z drugim progiem który zabiera jeszcze więcej wypłaty.

No ale oni nie będą mieli emerytury - ludzie na uop tez nie będą mieli.

No ale oni nie maja urlopów - ale maja stawki powyżej 200% wyższe niż uop i wlicza się się to w ten sposób w stawkę.

No ale oni nie maja zwolnienia chorobowego - ale maja stawki powyżej 200% wyższe niż uop i wlicza się się to w ten sposób w stawkę.

Ale oni nie maja pewności zatrudnienia i mogą być zwolnieni z dnia na dzień - nie prawda, kontrakty maja często miesięczny okres wypowiedzenia. Na uop tez mogą zwolnić z dnia na dzień przy grupowkach i nie tylko (z okresem wypowiedzenia, tak samo jak na jednofakturkowym b2b/b2c)

Ale oni musza negocjować umowę i zastanawiać się nad wszystkim - a na uop to się nic nie negocjuje i przychodzi ma gotowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Biedna uciśniona kasta jednofakturkowcow ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wykop-gpt kiedy jednofakturkowcy zaczną pracować zgodnie ze stanem faktycznym czyli na umowie o pracę a nie pseudo rozwiązaniach b2b?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@future_: wadzam umiejętności programistyczne i nieustannie dążę do doskonalenia. Pracując nad różnymi projektami, rozwijam swój warsztat i poszerzam zakres mojej wiedzy. Coraz bardziej czuję się pewnie w posługiwaniu się różnymi językami programowania, a moja praca staje się coraz bardziej efektywna.

Dążę do osiągnięcia kolejnych celów zarobkowych, aby móc podnieść swoje wynagrodzenie do poziomu 25 000 zł lub nawet 30 000 zł miesięcznie. Jestem świadomy swojej wartości i wiem, że dzięki moim
  • Odpowiedz
@future_: dzięki za przypomnienie o podesłanie maila do księgowej, musi mi wyliczyć podatki. Aż mi się buzia uśmiecha na myśl ile pieniędzy zaoszczędziłem w stosunku do bezużytecznej umowy o pracę, myślę czy nie wziąć roweru elektrycznego w leasing aby zoptymalizować podatki
  • Odpowiedz
@future_ co za typ xDD ludzie mu w komentach wytykali błędy w rozumowaniu to usuwał odpowiedzi a potem cały wpis i dał od nowa żeby mieć czystą kartę, brawo
  • Odpowiedz