Wpis z mikrobloga

@fervi: no właśnie nie do końca. Dużo zależy od prompta, jeśli dasz spacje miedzy literkami to inaczej się tekenizuje i mu łatwiej. gpt 4o-mini podobnie zwraca wynika, raz dobre raz nie dobra. Troche random. 1o wcale nie ma tutaj zabójczej skuteczności, potrafi się wywalać na banalnych (niby) rzeczach. No i na R w truskawce rowniez.
  • Odpowiedz
@zielony_goblin: Mniej więcej to napisałem - problem z wykonywaniem wielu zadań wynika właśnie z architektury, tokenizacji itd. A prompt - owszem, daje bardzo dużo, ale nie przeskoczy ograniczeń samego modelu, to jasna sprawa.
  • Odpowiedz
@Z151 wciąż się z tobą nie zgadzam. W kilka dni stworzylem AI które już teraz zjada na śniadanie inne projekty, ale ja mam autyzm i ADHD więc miałem jakieś takie flow twórcze? Nie wiem.
  • Odpowiedz
@zielony_goblin: ale z czym konkretnie się zgadzasz? Z tym, że tego typu zadania są dla LLMów trudne? Nie wiem czy to argument do czegokolwiek ale mam ten sam zestaw (AuADHD).
  • Odpowiedz
@Arkenno: przypomniala mi sie stara darmowa ivona, ktora nie czytala polskich znakow, wiec zamiast ó bylo oooooooo. Ale postep jest naprawde szybki, rozne modele robia swietnie rozne rzeczy. AI nie rozroznia kolorow, rozroznia ich kod
  • Odpowiedz