Wpis z mikrobloga

@CrazyxDriver

@pan-violaceus: albo tak

Tylko że osoba w panice o tym nie pomyśli. Nie zrobi tego. Widziałeś kiedykolwiek człowieka w panice? Tam nie ma myślenia, tam jest albo płacz i gadanie do siebie albo wykonywanie jakiś nauczonych czynności. Dlatego tak ważna jest nauka pierwszej pomocy od najmłodszych lat. Zarówno ja, jak i kolega z pracy, nie myśleliśmy o ryzyku biologicznym, zakładaniu rękawiczek czy k---a jakimiś wdechami,udrażnianiem dróg oddechowych czy
  • Odpowiedz
@CrazyxDriver to jest to o czym pisałem. Lepiej wiedzieć i z tej wiedzy nie korzystać, niż nie wiedzieć. Każdy wie że są młoteczki w autobusach (albo były), ale mało kto sobie zdaje sprawę dlaczego. No nie odbiegając od tematu i sensu to przykładowo mam kazdorocznie szkolenie przeciwpożarowe gdzie używam gaśnicy pożarniczej. Jest to najlepsze pokazanie jak mało to daje, jakie jest widowiskowe, a jednocześnie ostrzega wszystkich że mają spier... jak najdalej
  • Odpowiedz
@pan-violaceus: Nie wiem. Może wtyczką do pasów rozbijesz szybę. Nożem ratunkowym na pewno łatwiej. A dodatkowo można nim rozciąć pasy, podważyć coś, otworzyć sobie butelkę. Niewiele kosztuje a ratuje życie
  • Odpowiedz