Wpis z mikrobloga

hej, chciałbym sie przebranżowić z programisty na etacie na freelancera specjalizującego się w woocomerce + WP, marketingu internetowym i seo pracując na jdg, jest sens podjęcia takiego kroku? Obecnie zarabiam 7k na lape (wiem, ze malo jak na IT ale pracuje dopiero 2 rok) i powoli mnie denerwuje ta cała korporacyjna otoczka, chciałbym byc sam dla siebie szefem, bez tych durnych meetingow itp, jest sens wchodzić w taka branze obecnie czy jest za duzo osob typu „strona za 300zl”? Szło by z tego po paru miesiącach wyciagnac te 7-10k na lape? #marketing #programowanie #wordpress
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@swango: może nie doprecyzowałem tego w poscie, ale nie chodzi mi o to żeby wyeliminować całkowicie jakies calle, zdaje sobie sprawe z tego, że jako freelancer bede musiał odbywać dużo spotkań i wysyłać jeszcze więcej mejli, chodzi mi bardziej o takie bezsensowne korpo meetingi, które tak naprawdę nic nie wnoszą do pracy programisty
  • Odpowiedz
@pawlakwypok ogólnie teraz słabo jest że zaleceniami. Gdyby nie stałi klienci i z polecenia klienci. To było by licho. Jeśli nie masz zaplecza klientów to w tym czasie nie ma sensu wchodzić w to. Chyba że chcesz się prześcigać na Facebooku w licytowaniu kto da mniej.
  • Odpowiedz
  • 2
@pawlakwypok wyeksploatowałeś już obecną ścieżkę? Obawiam się, że freelancingiem nawet jeśli wyciągniesz oczekiwaną kasę to poświęcisz na to znacznie więcej czasu plus stracisz wszystkie benefity wynikające z UoP (Twój etat to UoP?) czyli L4, płatny urlop i święty spokój pod tytułem “koniec roboty na dziś, wyjebongo”. A jak chcesz przekonać się na własnej skórze to zacznij tak, jak @odysjestem pisze
  • Odpowiedz