Wpis z mikrobloga

Wczoraj w nocy spotkałem w pracy na przystanku pieska takiego. Miał obroże z numerem telefonu, zrobiłem zdjęcie stwierdziłem iż nie biorę pieska do pojazdu, nie chciałem by piesek jechał do schroniska. Próbowałem się dodzwonić na numer telefonu z obroży i wysłałem SMS. Z pracy wracałem jak zły szybko się przebrałem z lodówki wyciągnąłem szynkę która kupiłem na tosty specjalnie wsiadłem w trampka i jadę w miejsce gdzie pieska zastałem nie było odzewu. Przyjechałem na miejsce świecie długimi żywego ducha na przystanku oprócz pieska nie ma. Piesek bardzo łagodny szynki nie chciał rozstawilem koc wziąłem na ręce nie protestował cały się trząsł. Odpaliłem silnik włączyłem grzanie piesek śmierdzi jest cały mokry. Szlag by trafił że tablice miasta mam metr od siebie a piesek znaleziony po za miastem pan ze schroniska mówi że tylko pieski w mieście przyjmą i mówi bym dzwonił pod 112 tak zrobiłem pani dyspozytor mówi że pewnie od starszej osoby pies i śpią pyta o miejscowość gimne daje znać dzwoni policja mówią że nie ma szans że się zajmą mają jedne patrol na całą noc schronisko i tak się otwiera o 8 mówi do mnie bym oszukał schronisko w mieście tak też zrobiłem podałem ulice która się metr dalej zaczynała i zawiozłem pieska do schroniska niestety sam mam adopciaka i raz wziąłem zgubę pod dom to była jedna wielka awantura za storny mojego psa z bólem serca go oddałem do schroniska wysłałem SMS do właściciela gdzie jest piesek na jaki numer dzwonić i zaproponowałem transport za darmo. Serce mnie bolało iż oddałem psiaka do schroniska pół nocy nie spałem miałem myśli co on tam przeżywa umieściłem post na grupie z szukaniem psów. Około godziny 11 dzwoni do mnie inny numer niż na obroży mówi mi pani iż bardzo mi dziękuję i, że piesek jest odebrany i, że należy do starszej pani. Naprawdę czuję się bardzo dobrze iż nie zostawiłem psiaka na deszczu w zimnie. #gownowpis #chwalesie #psy
Lardor - Wczoraj w nocy spotkałem w pracy na przystanku pieska takiego. Miał obroże z...

źródło: temp_file8373267490881850517

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 7
@cwiczebny_janusz a żyje mi się dobrze mój cyrk moja małpa szczególnie że 7000 tym wozem zrobiłem a i pieskowi się podobało szczególnie że te duroplasty p-------e ciepło trzymają xd
  • Odpowiedz
  • 11
@cz4rnyy: w tym sezonie tak kilka lat temu nawet zimą, dziś zimą garage ale trabantem robię spore przebiegi w tym roku byłem w bieszczadach tydzien temu zrobilem z kumplem tripa na dwa traby ponad 300 km, za tydzien mam urlop i prawdopodobnie jade nim na do zakopca slowacje czechy slask Łódź podkarpacie i powrot do Krakowa. Na tym wozie te km wrażenia nie robią.
  • Odpowiedz
bardzo mi dziękuję i, że piesek jest odebrany i, że należy do starszej pani.

@Lardor: no i przy kolejnym razie, gdy starsza pani znowu poda się do demencji to piesek może skończyć pod autem.
  • Odpowiedz