Wpis z mikrobloga

@inko-gnito: ja uczę młodych samodzielności, bo potrafią przychodzić z pytaniem gdzie szczotka i łopata a nawet nie zajrzali za drzwi.
Wczoraj nie wiedzieli do której palety włożyć 2-metrowe detale mimo że stoi tylko jedna taka paleta.
  • Odpowiedz
  • 614
@inko-gnito: mentalność kołchozowników to wyższy stan świadomości. Żyją w wierze " ta firma beze mnie nie istnieje, robię tu x lat i to nie będzie tak, że młody będzie miał prawie taką samą stawkę jak ja"
  • Odpowiedz
@Trelik no jak tam nigdy nie pracowali to jak mają wiedzieć gdzie co jest, właśnie o tobie ten wpis jest, wielki Janusz co za 4 dyma i przyjdzie młody to od razu go trzeba dojechać, bo od 10 lat się o to managerskie stanowisko prosisz i nie dostaniesz to przynajmniej młodszego od siebie pracownika pognębię za moje nieudacznictwo
  • Odpowiedz
@inko-gnito: typowy Janusz (Mariusz?) kołchoznik, wyborca pisu/konfy.
Wszyscy głupi, tylko on najmądrzejszy. Zamiast robić karierę lub rozwinąć firmę on poświęcił swoje życie na pracę w kołchozie i tak 20 lat już siedzi.

Nie bez powodu tutaj wątek polityczny. Dziwnym trafem to się wszystko łączy i powtarza: hipokryzja na każdej płaszczyźnie.

Oni w opowieściach z----------ą w pracy 8/8, szkoda, że realia wyglądają
  • Odpowiedz
@Trelik: a później byś się zesrał, że ta szczotka to do czegoś innego, a paleta do której trzeba pakować to jednak nie ta, bo właściwa nie dojechała. Dobrze że młodzi pytają.

Doradziłbym Ci więcej wyrozumiałości, ale to nie chodzi przecież o to, że Ty nie wiesz czemu pytają. Wiesz, tylko chcesz się poczuć chwilę lepszy, co prawda bez powodu, ale jednak.
  • Odpowiedz
@inko-gnito: dorabilem sb na studiach na magazynie. Ekipa nie taka zła. Okazało się że mam 1zl na h więcej niż ludzie co pracują po 3-4 lata bo jestem studentem. Od tego czasu zaczęło się piekło xD to jaka piana była z ich ust to c--j
3 msc posiedziałem i elo
  • Odpowiedz
@conamirko: "znajdź sobie" albo "sam się dowiedz, już dawno powinieneś wiedzieć" itd pewnie xD

Najgorzej, że nawet kierownicy tak mają. Przychodzi młody do pierwszej pracy i oczekują, że się wszystkiego domyśli, co gdzie leży, do czego służy i jak się powinno robić X czy Y.
  • Odpowiedz
@inko-gnito: ludzie, najniższe możliwe bezrobocie od lat, a wy po kołchozach fizycznie robicie. Wychodujcie sobie jaja i zróbcie kwalifikacje na cokolwiek konkretnego, a nie banda leni wykonuje pracę, do której wysyła się uchodźców bez języka polskiego.
  • Odpowiedz
@Lubielampki: Dokładnie, wolałbym już jeździć na taxi albo dowozić żarcie niż pracować w takim towarzystwie jak śmieć. Nie każdy musi kończyć studia i pracować w korpo albo jako inżynier czy lekarz ale są setki innych możliwości na zdobycie fachu i zarabiania normalnych pieniędzy.
  • Odpowiedz
mentalność kołchozowników to wyższy stan świadomości. Żyją w wierze " ta firma beze mnie nie istnieje, robię tu x lat i to nie będzie tak, że młody będzie miał prawie taką samą stawkę jak ja"

@KSHMR: i robią przy tym prace, którą osoba z ulicy może wykonywać na takim samym poziomie jak oni po mniej jak tygodniu wdrożenia. Wielcy eksperci fachowcy.
  • Odpowiedz