Wpis z mikrobloga

@kurazjajami: zaraz ci napiszą, że to he he ikea więc se sam zrób. Co z ciebie za chłop.

Znajomemu popieprzyli zamówienie. Dzięki temu, że skręcała to ich ekipa, łatwo dało się to odkręcić. Nie wiem jak byłoby w przypadku problemów i składania na własną rękę. Może warto rozważyć. Weź pod uwagę, że obecnie już nikt nie robi za półdarmo.
  • Odpowiedz
@kurazjajami: jak skladalem fotele, lozka, sofy z ikei raczej bez problemu, to samodzielnego zlozenia kuchni bym sie nie podejmowal ;) lepiej, jakby ludzie z ikei Ci skladali, raz ze pewnie to robia z zamknetymi oczami, dwa ze jezeli jakiekolwiek problemy beda, to oni beda musieli to ogarnac.
  • Odpowiedz
@kurazjajami: Jak masz projekt to mogę podrzucić kontakt do firmy z Dzierżoniowa która wykonała kuchnie z montażem w cenie Ikea + 1500 PLN(ale na firmowych zawiasach, szufladach itp.)
Miałem wyceny we Wrocławiu o 7k większe niż ta firma za tą samą kuchnie.
  • Odpowiedz
@kurazjajami: a jaka kwota byłaby akceptowalna? Oni to wyceniają procentowo, ale też od ilości szafek, więc przy ponad 10 sztukach, doliczonym dojeździe, robi się już sporo. Po złożeniu korpusów trzeba to jeszcze wszystko poustawiać i pozawieszać, otwory wywiercić, itd. Sporo roboty. Pomagałem trochę tu i tam z meblami od nich, ale zazwyczaj było to kilka szafek lub szafa. Raz składałem łóżko-leżankę, bez pośpiechu, to ponad 4h o zajęło xD
  • Odpowiedz
szczególnie we Wrocławiu

@PieknyWojciechPostrachDziewic: To zamów nie z Wrocławia. Masz od cholery stolarzy z okolic Kępna czy Twardogóry, którzy wystawiają się na Świebodzkim. Ikea i wszelkiej maści markety mają chore ceny montażu bo najzwyczajniej w świecie to zlecają. Więc płacisz za montaż + marżę sklepu.
  • Odpowiedz
@kurazjajami Ikea to dobry wybor, jesli bierzech z dobrych materialow od nich. Plusy z Ikea to wytrzymalosc, gwarancja na lata, pewnosc ze za 10 lat dokupisz jakis element jak sie rozwali. Ich montaz wymaga abys mial wszystko przygotowane, szczegolnie przylacza do AGD jesli oni montuja rowniez.

U stolarza nawet jak znajdziesz za podobna cene to realizacja zazwyczaj konczy sie na 90% i pozniej zabawa przez tygodnie aby dokonczyli. Stolarz nie da
  • Odpowiedz
@witam12 nie o to chodzi. Trochę w zyciu widzialem mebli od stolarza, czy to tani czy drogi. Nikt nie byl zadowolony, bo zawsze cos a nawet jak byl to po kilku latach d--a i stolarz ma cie gdzies. Pod wymiar ok, stolarz lepszy, ale jesli mozna upchac gotowce to gotowce z dobrych materialow sa lepsze, a stolarz upcha ci gowniany pazdzierz i nawet nie wiesz, ze masz syf pod okleina. Stolarze
  • Odpowiedz