Szukam niedrogiego obiektywu z funkcją tilt (podobają mi się takie zdjecia i chciałbym też je móc robić).
Znalazłem dwa, których ceny mi odpowiadają: * Lensbaby Sol 45mm f/3.5 * TTArtisan 50mm f/1.4 Tilt
Mam Nikona Z50.
Miał ktoś z nimi do czynienia? Który byłby lepszy na start z tego typu fotografią? Obydwa kuszą i wydają się być bardzo okay, przynajmniej wnioskując po recenzjach, ale nikt nie zrobił recenzji porównawczej. :(
@Andrzej_Buzdygan: coś czuję, że prędko ci się to znudzi, bo tilt to po prostu efekciarstwo. Możesz zasymulować taki obiektyw w PSie, albo kupić nawet i heliosa i adapter z tiltem. Ewentualnie spróbuj pożyczyć taki obiektyw
@nickbezpomyslu: już z poziomu samego nikona mogę uzyskać taki efekt jako jeden z wbudowanych, ale to nie to samo co taki obiektyw. a przynajmniej tak mi się wydaje. no nic, może kupię ten lensbaby, bo jest 200 zeta tańszy. ale to dopiero za miesiąc
Znalazłem dwa, których ceny mi odpowiadają:
* Lensbaby Sol 45mm f/3.5
* TTArtisan 50mm f/1.4 Tilt
Mam Nikona Z50.
Miał ktoś z nimi do czynienia? Który byłby lepszy na start z tego typu fotografią? Obydwa kuszą i wydają się być bardzo okay, przynajmniej wnioskując po recenzjach, ale nikt nie zrobił recenzji porównawczej. :(
#fotografia #obiektywy #pytaniedoeksperta