Aktywne Wpisy

tojapaweu +265
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Brutus66 +67
Ocho przekroczona magiczna bariera wieku 30 lat i już koleżanki ze szkoły strzelają rozwodami na lewo i prawo
Nie powiem mam satysfakcje, że ich "idealne" związki się rozpadają i zetrze się ten uśmieszek z ich twarzy
Przynajmniej adwokaci sobie zarobią
mam nadzieję, że każda idzie na ostro a nie ugoda
#zwiazki #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
Nie powiem mam satysfakcje, że ich "idealne" związki się rozpadają i zetrze się ten uśmieszek z ich twarzy
Przynajmniej adwokaci sobie zarobią
mam nadzieję, że każda idzie na ostro a nie ugoda
#zwiazki #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
Znaki drogowe się wykluczają, przyjrzyjcie się uważnie jest stara organizacja ruchu na drugim planie, która wprowadza w błąd, na znaku widzimy znak starego typu ograniczający prędkość do 5 km/h, oraz tonaż do 25 ton, czyli zrobiło się 2 tony mniej, oraz 2 km/h szybciej. No skoro tak, to może tam wjechać 26 tonowa wywrotka, lub TIR. Przecież waży o tonę mniej mniej niż 27 stosując się do nowych znaków - więc mogłaby wjechać, ale o tonę więcej niż na starym oznakowaniu. Może czy nie może?
Kolejnym "wieńczącym dzieło" oznakowaniem jest podwójna sygnalizacja świetlna, co prawda stara sygnalizacja ewidentnie jest uszkodzona, i nie świeci lub jest wyłączona, i ta nowa wskazuje czerwone światło, czyli ktoś nadjeżdza z nad przeciwka i trzeba poczekać, to akurat nawet nawet rozwiązanie.
Widzimy dodatkowo w środku znaki oznaczające drogę z pierwszeństwem, ale czy parkingi po bokach są skrzyżowaniem? Przecież z przepisów ogólnych mamy pierwszeństwo nad wyjeżdzającymi z parkingu po bokach, to ci z parkingu włączają się do ruchu, oraz ustępują wszystkim pierwszeństwa. Dodatkowo stoi tam znak nakaz jazdy prosto chociaż po prawej widzimy parkujący samochód, możliwe że nakaz jazdy prosto miał z założenia dotyczyć samochodów ciężarowych i tirów dojeżdzających na teren głównej hali, albo miał oznaczać kierunek jazdy do głównego punktu Hali, ale zamiast tego dano nakaz jazdy prosto, czyli z założenia samochody nie powinny skręcać na parkingi. Dodatkowo znaki te są zamontowane z lewej, i nie ma ich z prawej, czyli znaki tak naprawdę nie obowiązują, bo z lewej stosuje się znaki jako powtórzenie z prawej, w Polsce jest ruch prawostronny.
Wracając do tematu, znaki z prędkością typu 3, lub 5 (ten drugi nawet jest często spotykany) to prędkości bardzo niskie dla samochodu, samochód na pierwszym biegu na płaskim bez dodania gazu na nawierzchni utwardzonej jedzie około 7-8 km/h, tak więc czy one są w ogóle zgodne z realiami i z przepisami? 5 km/h widać jest przepisowy, ale już ten nowo ustawiony 3 km/h nie jest zgodny. Tak więc można się głęboko zastanawiać a także na różne sposoby interpretować przypuszczalny tok myślenia, który towarzyszył autorowi oznakowania. Możliwe że kolejne znaki dodawali kolejne osoby, a myślenie było im obce.
źródło: niejasnaorganizacjaruchuhali
PobierzCzy przedstawiona organizacja ruchu Hali stanowi absurd drogowy?