Aktywne Wpisy

mr_InCogito +419
Na wykopie ostatnio taki wylew, że się odechciewa tu wchodzić.
W ciągu ostatnich 2 tygodni liżą się po jajach następujące grupy: 1) detektywi „ruskich onuc” (w tym podgrupa linczująca dzikiego trenera), 2) antypsiarze, dla których każdy pies, którego widzą stanowi maszynę do zabijania, dlatego należy je zlikwidować (najlepiej wraz z właścicielami), 3) lewackie wysrywy wrzucające na PiS i prezydenta, 4) ból d--y na temat kanału zero i stanowskiego i doszukiwanie się w
W ciągu ostatnich 2 tygodni liżą się po jajach następujące grupy: 1) detektywi „ruskich onuc” (w tym podgrupa linczująca dzikiego trenera), 2) antypsiarze, dla których każdy pies, którego widzą stanowi maszynę do zabijania, dlatego należy je zlikwidować (najlepiej wraz z właścicielami), 3) lewackie wysrywy wrzucające na PiS i prezydenta, 4) ból d--y na temat kanału zero i stanowskiego i doszukiwanie się w

Za każdym razem pod tym memem musi się trafić jakiś cieć który wyskakuję z minimalną w tamtych latach, sęk w tym że w tamtych latach, czyli jak wchodziła strefa dobrych cen ok. 2006 to prawie nikt nie zarabiał minimalnej, to nie dzisiejsze czasy że jedna trzecia dyma na minimalnej, ewentualnie +200 zł. Minimalną w tamtych latach zarabiało ok. 7% społeczeństwa więc bez porównania.
Starajcie się zawsze porównywać do średniaków, albo wyżej, nie
Starajcie się zawsze porównywać do średniaków, albo wyżej, nie
źródło: 611daa53b2c66a5ae9462c678ac6b474049ccb59a94a3126e3510bc5a3b9e382
Pobierz

Panowie #pracait i #sysadmin mam pytanie z serii na ile wycenić moją prace :)
Wziąłem dodatkową pracę aby móc coś podłubać po godzinach/w weekendy/w zamulającym okresie w "głównej" pracy. Jest to ogarnianie cloudowej infry, pipeline'ów, monitoringu itp. Miało to wyglądać tak, że klient zleca jakieś zadanie, ja je przyjmuje lub nie, określam szacunkową ilość godzin ile mi to zajmie i na kiedy będzie skończone. To działało przez pierwszy tydzień kiedy się wdrażałem. Jednak dość szybko okazało się, że trzeba w losowych momentach gasić pożary po niedopatrzeniu poprzedniego admina, że coś jest na już/super pilne/priorytetowe. Moja stawka za godzinę jest śmiesznie niska(XX zł), bo miało być inaczej. Zbliża się koniec okresu próbnego i zastanawiam się jaką stawką określić przy takim trybie pracy. Co mnie irytuje? Ano irytuje mnie to, że zdarzają się takie sytuacje w których nie dostaje żadnych zleceń i to mogą być 2-3 dni, by nagle na końcu tygodnia coś się komuś przypomniało i jest do zrobienia na już, a ja wtedy nie mam czasu, bo robię coś w głównej pracy. Irytuje mnie też przy tak śmiesznej stawce bycie jak na dyżurze i standby.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
A tak z ciekawości skąd taka dodatkowa robota ? cos po znajomości czy z jakiegos portalu?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord