Aktywne Wpisy
Lewusx +112
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda?
Da się.
Pytania czy jest powodzenie u kobiet?
Jest.
Czy wyglądam jak monstrum na codzień?
Chyba nie.
Da się.
Pytania czy jest powodzenie u kobiet?
Jest.
Czy wyglądam jak monstrum na codzień?
Chyba nie.
Czy kulturystyka to kalectwo?
- Tak. 36.0% (578)
- Tak i to jak. 64.0% (1027)
EnzoMolinari +40
Nowa funkcjonalność w Volkswagenie. Powinni wprowadzić to od razu seryjnie do wszystkich aut wszytkich producentów. I tak nie może wydarzyć się nic gorszego niż jeździec bez głowy na autostradzie.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
#nieruchomosci
Kazałem jej rzucić tę robotę... Ta oczywiście o misji, że ktoś tych młodych ludzi musi kształcić by świat był lepszy i inne p--------o.
Szkoda mi jej. I to nauczycielka z dużym stażem.
@mrocznegacie: Z drugiej strony to nie jest 8 godzin stania przy kasie i przekładania towarów, albo odmóżdżającej pracy przy linii produkcyjnej. To nie jest łatwa praca ale godzin żywych (z uczniami) jest 24h/tydzień, 2 miesiące wakacji + zwyczajowy urlop, prywatnie korki... i niektórzy to po prostu lubią :-)
Nie jest to praca dla wszystkich ale wiele
@kwanty: Co masz na myśli przez "zwyczajowy urlop"?
Finalnie ja bym tego nie robił za te piniondze nawet w tym wymiarze godzinowym.
Tak samo ferie i święta, są dyżury na świetlicach bo ludzie mogą zostawić dzieci w szkole wtedy.
@kwanty: Zależy z jakim rocznikiem pracujesz. Idealna jest taka podstawówka, później studia. Najgorszy jest rocznik gimbusiarski kiedy młodzieży hormony szaleją 13-16 rok i pojawia się bunt mlodzieńczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@naprawtagi: @Mekeos Faktycznie, to jest bardziej skomplikowane: https://kadromierz.pl/blog/urlop-wypoczynkowy-nauczyciela-ile-dni-przysluguje-i-kiedy-mozna-z-niego-korzystac/
W skrócie, urlop jest rozliczany w postaci ferii, chyba że szkoła nie ma ferii wtedy jest 35 dni (roboczych) urlopu. Anyway, wakacje to wakacje :-)
@Mekeos: Tak, to nie jest typowa praca 7-15 bo tygodniowo masz w zasadzie pół etatu a drugie pół możesz sobie siedzieć w szkole i przygotowywać zajęcia, poprawiać sprawdziany albo wyjść wcześniej i te rzeczy zrobić w domu wieczorem albo weekendami.
IMHO to jest dobry układ - ja lubię taką elastyczność pracy, ale też wiem że są ludzie którzy
- ten pobyt w szkole jest intensywny przez coraz gorszą gównażerię i coraz bardziej mających w------e j---a rodziców
- poza szkołą poświęcasz i drugie tyle co w szkole na ogarnięcie zajęć, kwestii wychowawczych itp.
- co miesiąc zebrania i rady pedagogiczne, co jakiś czas dodatkowe dyżury na świetlicy itp.
- masz na papierze wakacje 2 miesiące, ale 1. wszystko jest wtedy droższe i stać Cię co najwyżej na tydzień w Augustowie z pensją nauczycielską 2. i tak nigdy to nie są pełne 2 miesiące wakacji, bo dyrekcja zorganizuje ci jakieś rady pedagogiczne, szkolenia i dyżury (tak samo ferie zimowe nigdy nie są pełnymi 2 tyg)
- wycieczki szkolne, zielone szkoły
Podwyżki były śmieszne xD ale hura Tusk dał, a tak naprawdę wyrównał z inflacja i elo.
@kawalerka15k: masz 2 miesiące wakacji + 2 tygodnie ferii + dużo wolnego w okresie świąt zimowych i wiosennych, etc... mam w rodzinie kilku nauczycieli i wszyscy jakoś sobie radzą - mogli by pracować w biedronce ale jakoś wolą w szkole... ciekawe dlaczego?
tak jak napisał @CzarnyOwiec czasami biorą drugi etat w innej szkole, dają prywatnie korki, etc... to jest dość elastyczne zajęcie... no
U mnie w podstawówce nauczycielka historii spłakała się ostatnio, że ona musisz się do zajęć przygotowywać i powtarzać materiał.. kobieta od 30 lat gada jedno i to samo