Wpis z mikrobloga

Śmiać mi się chce jak ktoś porównuje możliwości w wojewódzkim do powiatowego tylko nie napiszę, czy chodzi o takie powiatowe 10k czy 100k, jakie mnie wczoraj zdziwienie ogarnęło jak się dowiedziałem, że w takim Wałbrzychu są 2 McDonald's , 2 obiekty ze squashem, kręgielnia,bilard itd itd a przecież w niektórych powiatowych to ledwo pizzeria i silka jest xD
#nieruchomosci
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razdwatrzy55: właśnie też mnie to rozwala zawsze. Żyję w takim rejonie Polski gdzie powiatowe ma 150-200k a "gminne" 30-50k i nawet w tych ostatnich jest praca, szkoły, sklepy, kina i inne takie.
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: otworzenie mcdonalda jest oficjalnym dołączeniem danego powiatowego do cywilizacji xD pamiętam do dzisiaj jak u znajomych w powiatowym pod łodzią otworzyli mcdonald po latach zapowiadania [] jakie to było szczęście!

a jak taki mcd wgl działa 24/7 to już w ogóle ;)
  • Odpowiedz
nawet w tych ostatnich jest praca

@Tomek_tls: W żabce? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie licząc programuchów79k, to "praca" oferowana w takich miejscach to najczęściej kiepsko płatne zajęcia z gatunku "entry level".
  • Odpowiedz
W żabce? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie licząc programuchów79k, to "praca" oferowana w takich miejscach to najczęściej kiepsko płatne zajęcia z gatunku "entry level".

@Yuri_Yslin: No jest IT zdalnie i nie zdalnie, zdarzają się większe firmy, logistyki czy przemysłu też jest dużo. Właśnie o to chodzi, że powiatowe na Śląsku to jednak inne coś niż powiatowe gdzie jest to jedno miasto 50k i nic obok.
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: ja mam opinie taka ze jaranie sie Mc Donaldem wlasnie swiadczy o tym ze miasto jest pustynia gastronomiczna. Po co chodzic do maca skoro ceny sa tam takie ze spokojnie w tej cenie mozna cos zjesc w normalnej knajpie albo pojsc na burgera z sezonowane wolowiny- tak to wyglada w duzych miastach TOP5 - z maca korzystaja glownie dzieciaki w wieku szkolnym a nie ludzie ktorzy szukaja mieszkania -
  • Odpowiedz
  • 0
@borjaki: może ja się nie jaram, ale np w moim powiatowym jest tylko mak i KFC dlatego, że jest przy granicy xD np w powiatowym 20km od granicy dopiero ostatnio powstał mam, a w moim mieście jest już jakieś 15 lat przynajmniej
  • Odpowiedz