Aktywne Wpisy

picasssss1 +580
Kiedy Hans, Hose, Pedro, albo jakiś Pierre idzie do banku po kredyt to jest dla niego normalne, znośne oprocentowanie bierze i wychodzi.
Jak Polak bierze hipotekę to jest metafizyka, jak spotkanie ze stwórcą. Wydarzenie które potrafi cementować całe rodziny na pokolenia. Tylko spróbuj źle skomentować tą sytuację to zleci się stado baranów i broni tych którzy nie dość że mają eldorado to jeszcze nie mają żadnej odpowiedzialności xD
#nieruchomosci #
Jak Polak bierze hipotekę to jest metafizyka, jak spotkanie ze stwórcą. Wydarzenie które potrafi cementować całe rodziny na pokolenia. Tylko spróbuj źle skomentować tą sytuację to zleci się stado baranów i broni tych którzy nie dość że mają eldorado to jeszcze nie mają żadnej odpowiedzialności xD
#nieruchomosci #
źródło: 7e398a785d1952e54365ba851960c38b
Pobierz
niepisowski +260
USA: Kobieta złożyła milionowy pozew za dyskryminację firmę taksówkową Lyft, ponieważ kierowca odmówił jej przewozu, tłumacząc, że pojazd jest za mały by ją przewieźć. Chce udowodnić w sądzie, że zmieściłaby się do pojazdu a kierowca był do niej uprzedzony.
#usa #taxi #nadwaga #otylosc #ciekawostki #bekazgrubasow #rozowepaski #logikarozowychpaskow #swiat #rakcontent
#usa #taxi #nadwaga #otylosc #ciekawostki #bekazgrubasow #rozowepaski #logikarozowychpaskow #swiat #rakcontent
źródło: temp_file6109900636335577628
Pobierz

Mam conect boxa z upc.
Chce sobie za nim postawić własny router.
Czyli Internet <-> connect box <-> mój router <-> sieć domowa
To zadziała?
Byłby wtedy nat za natem. Czy będą jakieś problemy z podwójnym natem?
@DarekMarek: Podwójny NAT generuje problemy, ale w kontekście tego co chcesz osiągnąć.
Przy takiej konfiguracji dasz radę przeglądać strony WWW, obsłużyć pobieranie plików (HTTP, FTP, etc.). Ale niektóre programy mogą mieć problem z nawiązaniem prawidłowego połączenia (jak mają kiepsko rozwiązane NAT Trasversal.
Z resztą, jeżeli nie masz publicznego IPv4, to i tak znajedziesz się za CG-NATem (NATem operatora w
@sirpingus:
no właśnie w UPC/Play tego już nie ma, z tego co czytam to ich nowe modemy Play BOX NET nie mają bridge'a
planuje szybszy internet a wtedy muszę zmienić modem i kicha się robi bo pewnie podwójny nat więcej problemów zrobi z vpnami czy grami.
https://boop.pl/rozne/dlatego-ludzie-zostaja-przy-upc-routery-play-maja-z-tym-ogromne-problemy
W moim przypadku (inny ISP), w sprawie trybu mostka musiałem kontaktować się z BOK i prosić ich o zmianę.
Sam nie mogłem tego zmienić, bo u mnie ISP ustawieniami operatorskiego routera zarządza przez protokół zarządzania (chyba TR-069).
hmm no to muszę chyba do nich zadzwonić ich chat bot nic o tym nie wie
@Adi11: Ale tu nie musi chodzić o publiczny IPv4 tylko zrobienie mostku między portem WAN i jednym portem LAN.
To są dwie różne rzeczy.
Po grzyba sprzęt operatorski w domu ma zajmować się routingiem, jeżeli to może zrobić inny router?
Zawsze ten jeden NAT mniej. Nawet jak
W domowych zastosowaniach nie będzie żadnych problemów z podwójnym NATem. A i jakbyś chciał większe kombinacje to problemem jest po prostu odpowiednia dalsza konfiguracja. Normalnie twój ruch też jest dalej NATowany po wyjściu z domowego routera.
Osobiście używam routerów dostawców jako sieci dla gości.
Czyli | RouterISP > [goście] > Routerdomowy > [sieć_zaufana] |
Jak ktoś przyjdzie to spokojnie możesz mu dać hasło, możesz też trzymać tam
@Aramil:
w sumie spoko pomysł, dzięki, chyba jednak spróbuję z podwójnym natem
@fearek2137:
a jak to sprawdzić? w modemie nie ma takiej opcji