Wpis z mikrobloga

Fullstack z Node.js, 6 lat expa
Podobni programiści ile zarabiacie?

Ciężko coś ogarnąć ze stawkami 140-180pln/h? Robicie w Polsce czy kontrakt za granicę? A może są tu ogaranicze co wyciągają np. 250 pln/h?

Poziom raczej dobry, mam na myśli doświadczenie w ciekawych projektach, zainteresowanie tematami (np. security, a11y, performance), troche open source, wykształcenie kierunkowe, praca w anglojęzycznym zespole, bardzo dobra znajomość frontendowych technologii

#programowanie #programista15k #pracait #js
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TomSz:
1. Zainteresowanie poprawnym projektowaniem i implementacją aplikacji internetowych, zwlaszcza jak korzysta się z bibliotek UI i/lub współpracuje się z designerami. Dochodzą też tematy audytów, zgodności z EAA, ADA
2. Nie
  • Odpowiedz
@mleczko-kokosowe: nie wymieniaj tego w CV w zainteresowaniach bo jeszcze Cię ktoś o to nie daj boże zapyta :D "audyt zgodności ADA" ;) ADA nawet nie wspomina o Internecie bo jest od niego starsze i przyjmuje się po prostu "podąrzaj za WCAG żeby nie być pozwanym", a EAA to po prostu dokument w którym napisane jest wprost "podąrzaj za WCAG". Dostępność zaczyna i kończy się na WCAG, nie można się
  • Odpowiedz
@a5f5c1: koodiklinikka.fi #rekry , przykladowo:
React, Type, C#/.Net fullstackki (Freelancer friendly)
Taas olisi tarve löytää hyvä full-stack tyyppi (joko meille hommiin tai meidän friikkukaveriksi)
Yleiset speksit
Tech stack: React, Typescript, C#, .NET (Core / 5+), tietokannat, unit testaus MS vermeillä mieluusti, AWS, Kubernetes, CI/CD
Aikataulu: Aloitus ensi kuun alusta ja kesto ensi kesään
  • Odpowiedz
@TomSz: Dzięki za opinię, a11y nie będzie w zainteresowaniach, bo nie mam tam takiej sekcji, będzie za to zawarte w innej.
Co do twoich cytowań mojego komentarza się nie wypowiem, bo zabrakło w nich przecinka.
A co do pytań na rozmowie z chęcią na nie odpowiem. Tymbardziej jak ktoś spyta mnie o coś jeszcze bardziej związanego z moją pracą typu jak zaimplementuję focus trap lub dlaczego przy tym obrazku pominąłem
  • Odpowiedz
@n0c0Mpr3h3nD: To prawda, ostatnio zaskoczyło mnie, że Francuzi chcą więcej niż 350-400 euro dniówki. Popularne technologie, nie żadna nisza. Oczywiście doświadczeni, tak od mida w górę, przy czym to jest raczej 5 lat plus, a nie 2 lata plus.
Mam na myśli to, że myślałem, ze zarabia się tam gorzej niż w Niemczech.
  • Odpowiedz
@n0c0Mpr3h3nD: ale w tym ogłoszeniu co podałeś rozmawia się po angielsku? bo innych języków nie znam niestety :(

Podasz jakieś linki do stron z takimi ogłoszeniami co podesłałeś? Zastanawiam się jak to szukać :D Bo chcę przeskoczyć na takie stawki, skoro można ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz