Aktywne Wpisy
ProstolinijnyW +16
Pomocy, dziś zobaczyłem na Instagramie takie zdjęcie. Czy ktoś mi może wytłumaczyć w jaki sposób jest to możliwe? Wydaje mi się że to zdjęcie to fejk
#gotujzwykopem #kiciochpyta
#gotujzwykopem #kiciochpyta
WilecSrylec +385
Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zginęła wtedy jedna osoba, a 22 zostały ranne. Sprawca wypadku dostał 7 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Oczywiście skuteczny jak wszystko w Polsce, dziś rano potrącił człowieka i uciekł z miejsca wypadku, może dla zachęty dostanie drugi zakaz.
31-latek w środę rano potrącił mężczyznę na rondzie Tybetu w Warszawie. Kierowca zbiegł z miejsca wypadku, ale wkrótce został zatrzymany. Okazało
Na wykopie jestem już paru lat, głównie jako obserwujący/czytający. Szukając motywacji do schudnięcia podjąłem decyzję o wpisie tutaj, by się zadeklarować.
Jaki mam plan:
Od dzisiaj (23.09.2024r.) zaczynając --> do końca czerwca 2025r:
1. W każdym miesiącu dzienny limit kalorii: 2500kcal. Wyjątki: 2 dni w każdym miesiącu daję sobie do 3500kcal (oprócz września teraz, tutaj już nie daję sobie takich możliwości), poza miesiącem grudzień gdzie takich dni daję sobie 4(wiem że i tak dużo, ale wiadomo, że okres świąteczny jest najcięższy do przetrwania)
2. Zakaz jedzenia słodyczy i słonych przekąsek(konkretnie chipsy, paluszki, krakersy,bake rollsy). Wyjątki: ciasta, orzechy
3. W każdym miesiącu jeżeli mam ochotę na fast-food to tylko robiony przeze mnie(mam tu na myśli np. burgery, czy pizza).
4. 2x w tygodniu mam piłkę (raz trening plus raz mecz ligowy w miejskiej lidze)
5. Obecna waga to 96 kg. Cel, by w czerwcu mieć 83 kg. Daje to około 1.5kg straty wagi na miesiąc. Wiadomo że na początku największe są efekty, a później trochę wolniej spada, mam tego świadomość. Jednak te 9 miesięcy to sporo czasu.
6. Poza tym większe wzbogacenie diety szczególnie o warzywa.
7. W każdą niedzielę lub poniedziałek rano robię pomiar wagowy. Zdjęcie będę wrzucał tutaj.
8. UWAGA. Jeżeli złamię punkt 1. lub punkt 2. deklaruję wpłacić 1000 zł na wskazaną fundację/schroniska lub inne tego stowarzyszenia(jeżeli złamię, to zrobię taki wpis i zrobię wpłatę na nazwę z najwyżej punktowanego komentarza)
Wiem, że co do punktu 8. możecie liczyć wyłącznie na moją uczciwość. Kalorie będę wpisywał w aplikacji FatSecret(a może ktoś zna lepszą?)
Wydaje mi się, że napisałem wszystko. Tym wpisem chciałem się zobowiązać i zabrać do roboty. Pozdrawiam :)
#chudnijzwykopem #odchudzanie #zdrowie
Zacznij od wklepywania w Appkę-kalkulator ile twoje obecne nawyki żywieniowe dostarczają kcal, dokonuj śledzenia wartości wagi i będziesz mieć swój pierwszy punkt odniesienia.
@mmisha91: odmawianie sobie wszystkiego na siłę to też droga do katastrofy, więc najlepiej po prostu nie odmawiać sobie, a dzielić na
@mmisha91: a ja myślę po własnym przykładzie że takie punkty są szkodliwe, wszystko można tylko z umiarem, wliczone w dzienny limit kcal, żyje i chudnie się przyjemniej mając świadomość że możesz sobie zjeść wszystko co
Jak dobrze rozplanujesz diete, to rogalika, batona, czy drozdzowke mozesz jesc
@blablalbla: Tak jak te tłuki od własnego chleba, które tego chleba wsuwają całe palety "bo swoje to ZDROWE HEHE"
@blablalbla: albo przepalić marszobiegiem/rowerem nadkonsumpcję.
Podobno około 7700 kalorii to 1 kg tłuszczu.¯\(ツ)/¯
https://coolconversion.com/calories-burned/