Wpis z mikrobloga

#praca Witam, mam do wyboru dwie opcje zrobić prawo jazdy c plus Ce i adr na cysterny lub iść do szkoły policealnej dla elektryków która trwa 1,5 roku i zdobyć zawód elektryka co byście mi radzili może jakaś trzecia droga?

Co robić w życiu.

• Zostać kierowcą c plus Ce 5.6% (2)
  • Iść do szkoły policealnej elektryk 77.8% (28)
  • Może jakaś trzecia droga? 16.7% (6)

Oddanych głosów: 36

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Edward_Kalmanawardze_666 Od 2022 roku trzeba mieć ukończoną szkole albo mieć doświadczenie, żeby pracować jako elektryk wcześniej wystarczyły tylko chcieć przystąpienia do egzaminu i sakiewka kilkuset zł. Poza tym Janusz nie lubi zatrudniać do przyuczenia woli wziąz ukra albo jakiegoś po technikum/zawodówce niż zielonego dorosłego po 26 roku życia.
  • Odpowiedz
@Orbiter01: jeśli ze szkołą ci nie podrodze to jasne, jedna z tych dwóch opcji, jeśli jesteś singlem i nie planujesz rodziny plus czujesz że to to, to idź w C plus E jeśli jednak planujesz to elektryk, tylko tu trzeba się przyuczyć sporo samemu polecam poszperać w internetach, poczytać książki etc. a szkółke policealną zrobić dla papierka bo niewiele się tam nauczysz, a po zdobyciu uprawnień zakładasz własną działalność bo
  • Odpowiedz
  • 0
@kacappylon Dla mnie tylko opcje do 70 km od domu są dostępne nie chce się przeprowadzać zbyt daleko a najbliższą szkółka dla elektryków jest w Koszalinie tylko, że zakładanie własnej działalności elektrycznej bez doświadczenia jest raczej głupotą ale ja się tam nie znam.
  • Odpowiedz
@Orbiter01 jeśli nie wiesz co i jak w elektryce to jasne że tak, ale elektryka to jeden z tych zawodów co jak umiesz myśleć to doświadczenia możesz sporo pozyskać z internetu, ewentualnie na faktycznej budowie popracować z 0,5 roku max bo też chodzi o to żeby za długo nie zadawać się z elektrykami żeby nie przesiakąć ich dziwnym usposobieniem
  • Odpowiedz