Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imperial-green: Nie wiem w którym momencie to ukrócili, ale na początku socjal rwali w różnych gminach, na ostro. Wiem, że jest masa rachunków bankowych pozakladanych na lewe dane na które powstały firmy itd... oszustwa dopiero nadchodzą. Teraz budują se historię itd
  • Odpowiedz
@Pokojowa: Efekt ich dalszej migracji, rozwoju ukraińskiego szkolnictwa zdalnego (ciekawostka: generalnie polskie liceum vs ukraińskie liceum to merytorycznie wygrywa ukraińskie. Swego czasu miałem taki test "na ukraińskie szkolnictw": otóż pytałem się delikwenta, czy jest pallad? Jeżeli odpowiedział dobrze, to były trzy opcje: pierwsza że się uczył na Ukrainie, druga że inwestor/spekulant, trzecia że jubiler) i kończenia szkół przez ukraińskich nastolatków (było nadzwyczaj dużo właśnie nastolatków).
  • Odpowiedz
Wedle prawa, rodzice tych uczniów stracą możliwość otrzymywania na dzieci wszelkich świadczeń, w tym 800+.

@Pokojowa: dopiero od maja przyszłego roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Filipterka25: tak. Bo w szkolnictwie chodzi o napychanie głów jak największą ilością wiedzy, szczególnie taką, którą można znaleźć w internecie. A ja myślałam, ze mamy przeładowany niepotrzebnymi informacjami program i należy go ukrócić, żeby można było się skupić na istotnych rzeczach i iść w stronę rozwijania, nie wiem, kreatywności? A co ja tam wiem, jestem tylko nauczycielem pracującym w szkole, która idzie z duchem czasu i stawia na nowoczesne nauczanie,
  • Odpowiedz
@Pokojowa: Tych kaszojadów tu nigdy nie było. Jak się otwarcie pisało, że część Ukraińców uprawia dosłownie turystykę zasiłkową, to cię onucami nazywali xD, a Saszka mógł sobie siedzieć w Niemczech, lub na Ukrainie, a u nas hajs brać. Od początku pisałem, żeby na szkoły przerzucić weryfikację czy dane dziecko istnieje, czyli czy do szkoły uczęszcza i wtedy (choć sam jestem temu przeciwny) hajs dawać. Zajęło im to prawie dwa lata
  • Odpowiedz
@PomidorovaLova: najbardziej skorumpowane państwo w Europie, chyba tylko po tej naddniestrzańskiej pseudo republice, a ty pajacu śmiesz pisać "uczą się od polaczków" xD. Typie, tam każdy wskaźnik, od korupcji, poprzez choroby, w tym weneryczne jest na poziomie krajów afrykańskich, a ty tu plujesz na Polskę xD. Zobacz sobie poziom zachorowań na np. HIV tam. Afryka, blisko poziomu ruskiego, bo oni z ruskami mają wiele wspólnego - nie tylko zryte berety.
  • Odpowiedz