Wpis z mikrobloga

Tak mnie ostatnio wzięło na wspominki i przypomniałem sobie o jednej bajce, której za żadne skarby nie mogę znaleźć, a bardzo mi się podobała i chciałbym sobie teraz jakieś kawałki na YouTube zobaczyć. Jako że jest nas tutaj 30 latków sporo, to liczę że ktoś wpadnie na trop. Charakterystyczne cechy to:
- główny bohater taki posiłek ala herkules, chyba też miał tylko majtki i noz
- w każdym odcinku kładł nóż na kamień, kręcił nim i szedł w tamtym kierunku (najbardziej charakterystycza i pewna rzecz, która pamietam)
- dziwna kreska, napewno nie ala anime, mało wyraźne kolory
- wydaje mi się że leciała na kanale typu TVP 3, albo taki najbardziej popularny, nie jakieś tvn, Polsat itp, w godzinach 11, może powtórki?
- leciała napewno w roku 1995/6

Ktoś coś?

#wykop30plus #nostalgia bajki #dziecinstwo
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Shamson: młodzi Wojownicy to już nie ten klimat. Najbardziej podobny to thundarr, bo też miał chyba jakiś kieł na szyi, ale to ciągle nie to. W ogóle wydaje mi sie, że główny bohater (i chyba nie miał żadnej ekipy koło siebie) nie miał żadnych tarcz, mieczy, ale w 100% nie jestem pewny (,)
  • Odpowiedz
@Blon: ChatGPT twierdzi, że to Conan Awanturnik.

Jakbyś jednak znalazł tę właściwą bajkę, to wołaj - mam jakieś flashbacki z czegoś podobnego i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co to. Coś mi jeszcze świta, że jak leciały napisy końcowe, to ten wojownik tańczył z jakąś kulą światła xd A w samej bajce były jeszcze jakieś kolorowe stwory-antagoniści. Ale może mamy na myśli różne tytuły
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@LeVentLeCri: hmmm, no to wbilas mi klina, bo teraz tez mi coś zaczęło switac z tą kula, pytanie czy to z tej samej bajki to nie wiem. Parę tyg temu pytałem czat, ale nic konkretnego nie znalazłem. Generalnie tej bajki szukam już kilka lat, jak mi się przypomni co parę lat jak wejdę na tag nostalgia. Xd

Sprawdzę później dla pewności na jutubach tego conana czy kręcił nożem, bo to
  • Odpowiedz
@LeVentLeCri: chatgpt wiele twierdzi, nawet copilot nie byl w stanie mi znalezc tego czego szukam, np filmu, gdzie byl koles co zamienial sie w super kurczaka czy koguta i mowie, ze to film normalnyi wspoleczny a nie stary i animowany a ten mi wciska animowane albo bez motywu kurczaka
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
Zawziąłem się i szukałem non stop. Niestety czaty gpt mi nie pomogły. Ale znalazlem w inny sposób. Archiwum programów tv noi proszę... Tele 3 Katowice
6,00 Rahan wędrowiec - serial animowany (powt.)

@LeVentLeCri: wydaje mi się, że to o czym myślałaś to nie to.
Blon - Zawziąłem się i szukałem non stop. Niestety czaty gpt mi nie pomogły. Ale znal...

źródło: 1000436569

Pobierz
  • Odpowiedz
Rahan wędrowiec

@Blon: oo super, że znalazłeś! Gratki ʕʔ

wydaje mi się, że to o czym myślałaś to nie to.

To nie jest to. No nic, będę szukać dalej, bo co jakiś czas przychodzi ta natrętna myśl i zastanawiam się, co to była za bajka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Choć nie jest mi ta wiedza do niczego potrzebna to jednak... Wiesz, jak
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@LeVentLeCri: ale uczucia po tylu latach szukania, ah nie da się opisać ( ͡º ͜ʖ͡º). Najgorsze jak nie ma się pkt zaczepienia, a np. mam w głowie jeszcze 1 złotego grala z piosenka i muszę się pogodzić, że nigdy nie znajdę. Ani słowa, ani zanucic ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Blon ja mam podobne wspomnienie z dzieciństwa które pamiętam jak przez mgłę. Mianowicie kreskówka taka z zacięciem kryminalnym, czasy prehistoryczne ale są pewnie rzeczy współczesne, coś jak flinstonowie. Jestem w 75% pewny że był to film, a nie serial. Uniwersum chyba typu kaczki (kacze opowieści itp) bo wydawało mi się że tam z wampirami. Klimat podobny do hrabiego Kwaczulli.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@bomba4: hm, dobre spostrzeżenie, może to znowu jakaś moja dysfunkcja w główce. Wiem że gdybym ja usłyszał, to od razu skojarzę, że to to, ale może to bardziej działa że skojazenia? Jeszcze parę lat temu pamiętałem 1-3 słowa, bo to w greckim radiu leciało, teraz już nic xd.
  • Odpowiedz