Aktywne Wpisy

MonazoPL +92
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: 175 zł Revolut Monazo
Pobierz
sprynek +90
Zarobiłem w miniony rok na hossie dość dużo kasy (trafiłem dołek w Kghm i sprzedałem plus śmieciuchy i AI dla funu) i wiecie co? Chętnie cofnąłbym się do czasu jak nic nie wiedziałem o giełdzie i żyłem sobie beztrosko z kasą na lokatach i EDO bez tego zysku z giełdy.
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO

Zgłaszasz przez smart city czy jak?
ten przepis to juz dawno powinni aktualizowac albo w-----c do kosza bo 2500 kg dmc obecnie to nie sa jakies niebotyczne liczby zarezerwowane dla dostawczakow
http://motobase.pl/audi,a7,ii,sportback,engine_50_tdi_mhev_tiptronic_quattro_286km,samochody_osobowe.html#engine
http://motobase.pl/volkswagen,sharan,ii_7n,mpv_1,engine_2_0_tdi_4motion_dsg_184km,samochody_osobowe.html
http://motobase.pl/bmw,seria_5,g60,touring_g61,engine_520d_xdrive_steptronic_197km,samochody_osobowe.html#engine
@WykopanyDzon: i tym sposobem magicznie zmieni się nośność chodników, czy co?
To gdzie parkujesz to jest twój problem jak kupujesz samochód, a nie państwa i przepisów.
@mirko_anonim: Zazwyczaj jeśli jakiś idiota mówi, że nikomu nie przeszkadza to znaczy, że kogoś zastawia (tak z doświadczenia).
tak, papier duzo przyjmie. szczegolnie ze magicznie nosnosc chodnikow zmienia sie po przejechaniu odry.
U niemca masz np 2.8t. myslisz ze oni maja jakas kosmiczna technologie kladzenia chodnikow (szczegolnie tych w bylym DDR z czasow sojuza) czy raczej po prostu u nas tak sie 50 lat temu gierkowi czy innemu jaruzelskiemu napisalo w ustawie ze mamy mniej i tak zostalo do dzis?
bylem. nie raz, nie dwa. w koncu pracuje dla nich.
szczegolnie obszary bylego NRD polecam przyjechac i zobaczyc Wielkie Niemcy. przekonac sie ze po za berlinem tez jest swiat, np takie Bautzen. i ich chodniki
A i tak parkowanie na nich jest dozwolone tylko w niektórych miejscach.
I weź je sobie porównaj z Rzeszowem czy Radomiem, albo jakimś Inn Ostrowem Mazowieckim, gdzie chodnik jest nieraz już zrobiony krzywy.
@Iskaryota: Chociażby z tego powodu że ktoś może tam mieszkać. A te 2.5t to może mieć zwykłe kombi, w moim do tego limitu brakuje 40kg, gdybym kupił wersję z napędem na 4 koła to już byłbym ponad limit.
no wiadomo ze sa z innych materialow. w koncu ciezko zeby np chodniki z czasow bismarcka na rynku w bautzen byly dokladnie z tego samego kamieniolomu co chodniki z czasow bismarcka na rynku we wroclawiu. nawet jesli oba te miasta to byly jedne Wielkie Niemcy to te miasta sa jednak oddalone od siebie kawalek
na prawde polecam kazdemu pozwiedzac powiatowe miasta bylego DDR. mozna sie zdziwic nie tylko stanem
Więc jeszcze raz, Niemcy mają je inne, może gorsze, może lepsze, ale generalnie stawanie autem a chodniku jest tam po prostu zabronione, niezależnie od szerokości.
@Retoryk: No tak, bo przecież w przepisie jest mowa o DMC. Więc pewnie ten lżejszy sedan ma DMC ciut poniżej 2.5t a ten cięższy to pewnie ma trochę powyżej 2.5t
Zgadłem?
@Retoryk: To ten cięższy ma tylko 460kg ładowności? Pięciu chłopa bez bagaży i DMC przekroczone :)