Aktywne Wpisy

ibleedforyou +1
O czym ja mam rozmawiać z tymi ludźmi
Dominek +120
Hej @BankPekaoSA jeśli Michał na fb napisał w swojej notce prawdę, że pracuje u Was, to niestety w Waszych szeregach macie pracownika, który sieje dezinformację i jest zagrożeniem dla naszego kraju.
#polskieonuce
#polskieonuce
źródło: temp_file3618444611574966807
Pobierz

Poza tym windows nie ma podejścia do maca. Mac jest szybszy, łatwiejszy w użytku, mniej problemowy.
Komentarz usunięty przez autora
@kermirz: no ale mi chodzi o takie podstawowe użytkowanie a nie bawienie się w podmianę oprogramowania na jakiejs platformie
@art212: dzisiaj stwierdzam, że to Windows jest ułomny ;)
Nie przesiadłem się, ale mimo to czuję się uprawniony do odpowiedzi z uwagi na "swego rodzaju doświadczenie" (przez moje łapy przeszło: 72 macbook'i i ~5 w dyspozycji -> 4 szukają nowego domu na olx).
1. Spośród aplikacji jakie używam od dekad na windows tylko firefox jest dostępny na mac os. Prędzej znajdziesz soft na androida.
2. Operacje dostępne na win (klient ftp, serwer ftp, mapowanie dysków, printscreen) prędzej wykonasz na
Jeśli kupujesz laptopa, to zwróć uwagę, czy chcesz klawiaturę ISO, czy ANSI (krótki/długi lewi shift i pionowy/poziomy enter).
Generalnie przez pierwsze dwa dni, to chciałem ten komputer oddać do sklepu zanim doszedłem do znośnych ustawień.
Poza tym dokupiłem uBar, jako pasek zadań, bo Dock jest ułomny i Magnet do dokowania okien (ale od
Przy przesiadce najlepiej sobie dostosować pod siebie maka, żeby mieć, na przykład, skróty jak na Windowsie.
Z minusów - Jak masz telefon z androidem to mak Ci go nie wykryje - potrzebujesz appki dziwnej do tego systemu plików, tak samo dyski - nawet sformatowane w exFAT mogą nie być widoczne na maku, mimo, że na Windowsie będą.
Podgląd zdjęć - odpalam