Aktywne Wpisy
SmugglerFan +104
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +93
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Żeby nie zalewało naszych przygranicznych miejscowości, to inwestycje w zbiorniki retencyjne i inne urządzenia kontrolujące poziom wody musi być po stronie czeskiej.
#powodz #polska #czechy
Ty chyba nie widziałeś co 24/7 leci u nich w kanale informacyjnym. W c--j wygląda na wyjebkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co na to wychodkowi eksperci?
"W Międzygórzu - zbiornik retencyjny nie jest zasilany od Czech. I co do połowy wypełniony wodą spokojnie powstrzymuje fale przeciwpowodziową a to dosłownie rzut beretem od Stronia Śląskiego.
Zbiornik Pilchowicki ma wykonywane zrzuty wody od 13.09.2024. Wtedy gdy to zaczęto był wypełniony na poziomie 19,4 mln m3 przy całkowitej pojemności 55mln m 3. To był ze względów technicznych minimalny poziom wody.
Woda od 21:00 13.09 do 16:00 14.09 była zrzucana z prędkością 100m3/s potem od tej godziny idzie z prędkością 185m3/s. Zdaje się że max możliwości więcej nie można bo stworzy
a co mieli zrobić jeśli u nich były
Plus dane, które nie potwierdzają tezy, którą postawiłeś. Sytuacja w Czechach jest aktualnie tak g------a, że masowo przelewają im się tamy, chociażby kilka godzin temu padła tama pod Ostrawą, 35 kilometrów od Polski. Czechy:
a) mają jeszcze bardziej p--------e od nas, w sumie to po obejrzeniu dosłownie
Ehh wszystko by się udało gdyby nie te wścibskie wykopki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O czym wiedziała Paulina Pierzchała i na przyjęcie której fali wezbraniowej są gotowe nasze zbiorniki?
@chyba_cos_nieteges: wszystkie dane masz dostępne na stronach IMGW, Wód Polskich itp. I właśnie potwierdziłaś to, o czym pisalem- żeby nie zalewało naszych przygranicznych miejscowości, to Czesi muszą ogarnąć po swojej stronie całą infrastrukturę. Poza tym, to ja
Nie chodzi o posiadanie wody. Chodzi o zabezpieczenie się przed niechcianą woda. U nas, w przygranicznych miejscowościach
@inko-gnito: O tym, że czesi spuszczają wodę ze zbiorników