Wpis z mikrobloga

@open_or_die: xbox store wcześniej dzialal bez lipy jak się zmieniło region na turecki. Nawet nie trzeba było vpna (jak się miało liry na koncie). Teraz juz z vpn czy bez nie dziala. Jak wpiszesz frazę "incorrect region xbox" to na reddicie wyskakują podobne posty.
Nie wiem tylko, czy kody na gry przez VPN też już nie działają
  • Odpowiedz
@MacintoshTheRebel jak korzystałeś z regionu tureckiego bez vpn? Przecież nie dało się wbić giftcardow bez vpn.
A kody działają, popularne vpn są blokowane więc nie zawsze udaje się za pierwszym razem.

Niedawno robiłem game passa z Indii i po 3 czy 4 vpnie przyjęło.
  • Odpowiedz
@open_or_die: kupowałem giftcard na liry, aktywowałem, po czym zmieniałem region na turecki. W ten sposób jak sobie wszedłeś przez xbox store turecki (oficjalna strona), to mając ustawiony turecki region, mogłeś kupić sobie gierki i zapłacić lirami, które były na twoim koncie (z gifta).
Edit: oczywiście gifty na VPN, a po zmianie regionu nie musiałeś już używać vpn
  • Odpowiedz
@nobrain: kiedyś (generacja x360) region lock działał tak, że gry kupione w Ameryce/Japonii nie działały na europejskich konsolach. Teraz użyłem skrótu myślowego, ale ma to znaczenie w kontekście wirtualnego sklepu, tj. rzekomo po 30.09 wpada blokada na region i nie można go już zmienić. Więc jeśli masz ustawioną Turcję, to zablokuje Ci sklep na Turcji.
  • Odpowiedz
@open_or_die: Na jakich Vpn'ach próbowałeś? Mi urbana nie przyjmuje. Mam 300 lir przypisanych do konta i nie ma sposobu żeby je wydać, wszystko zablokowali:
Zmiane regionu na konsoli
zmiane w w11
zmiane poprzez vpn...
Nie mam pomyslu co mogę zrobić innego poza czekaniem
  • Odpowiedz