Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jabby: widziałem jakiś czas temu taką grupę patusów na patrolu w Rzeszowie, chodzili po bulwarach, zatrzymywali się w miejscach gdzie przesiadują ludzie i rozglądali się za ofiarą. Niezbyt miłe uczucie jak mija cię 30 patusów, którzy ewidentnie czegoś szukają i nie wiesz co strzeli im do łba, już wolałbym żeby minął mnie imigranta z Afryki xD
  • Odpowiedz
naczelny błazen rzeczypospolitej

@Marasmes: A dzień dobry, witam.

Czyli nawet oczywisty fakt zgadywania się grup, co było wielokrotnie wykazywane np. w temacie Ukrainy jest już
  • Odpowiedz
@Jabby: patrole obywatelskie kojarzą mi się że służbistami, konfidentami, narodowcami, kibolami, gangusami, łapankami ulicznymi i ogólnie że z-----i co poczuli chęć przywdziania munduru a nie kaftanu
  • Odpowiedz
Czyli znowu victim shaming, ani słowa o przyczynach tylko patola, patola i patola. Jeśli chcemy czuć się bezpiecznie, należy mieć na uwadze, że jakiekolwiek akcje samoorganizacji i ich "test" mają znaczenie. Jeśli w tym mieście się uspokoi, niedługo i patrole się zawieszą bo ludziom się znudzi. Ale jest szansa, że w przypadku pogłębiania migracji i folgowania sobie poprzez osobników z kultury niższej, będzie można oddolnie utrzymać to w ryzach.
  • Odpowiedz
@emerald-city: no tak, najlepiej nic nie robic. Jak cie pobiją do nieprzytomności, po czym jak już będziesz leżał na ziemi, wkręcą ci tulipana z butelki w szyję i wyladujesz w ciężkim stanie w szpitalu jak tych dwóch Polaków w Sremie to będziesz inaczej śpiewał, jeśli jeszcze będziesz w stanie oczywiście.

@Jabby:

jak to niby ma poprawić sytuację? Lepiej nic nie robić i pozostawić to organom
  • Odpowiedz