Wpis z mikrobloga

Siema ;)
Ja z maΕ‚ym pytaniem do PC-owych geekΓ³w πŸ™‚
Mam maszynę, która jest już leciwa. Z racji na to chciałbym zabrać się do jakiegoś ulepszenia.
Specyfikacja:
PΕ‚yta gΕ‚Γ³wna MSI H61M-P31/W8 (MS-7788)
Procek: I5 3350P 3,1 GHz (socket 1155LGA)
Grafika: Geforce GTX 960 4 GB od asustek
8 GB ramu DDR3 (2 kostki)

Czy da się to jakoś sensownie ulepszyć nie wydając milionów i nie zmieniając np. grafiki, która przy grach, w które głównie gram daje spokojnie radę?
MyΕ›laΕ‚em nad zmianΔ… plyty gΕ‚Γ³wnej i procka + doΕ‚oΕΌenie ramu do 16 GB.

Niechże ktoś ze znawców poradzi coś konkretnego nie za miliony, lub jakieś ciekawe rozwiązania co można z tego wykuć. Myślałem nad płytą, która pozwoli na włożenie Ryzena przy pozostaniu przy obecnej grafice. Dobry pomysł?

#pc #komputery #grypc #hardware
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy da się to jakoś sensownie ulepszyć nie wydając milionów i nie zmieniając np. grafiki, która przy grach, w które głównie gram daje spokojnie radę?

ale po co skoro daje radΔ™?
@meris91:
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@10129 daje radΔ™ < szaΕ‚u nie ma
To główny powód ;) Gram na niższych detalach w celu zwiększenia płynności. Chciałbym to jakoś zrównoważyć.
  • Odpowiedz
@meris91: zależy ile chcesz / możesz wydać. Ryż 3600 to taka opcja minimum.

Jak chcesz zostać na obecnej grafice na dłużej, to według mnie nie ma sensu nic więcej niż Ryzen 3600. W grach i tak się będzie nudził, w pozostałych typowych zastosowaniach też będzie co najmniej dobrze.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@10129 nie mam jakiegoΕ› Ε›cisΕ‚ego budΕΌetu. Ujmiemy to tak, im mniej tym lepiej xd nie to nie skΕ‚adam z xkomu, sam to skΕ‚adaΕ‚em kilka dobrych lat temu :)
  • Odpowiedz
nie mam jakiegoΕ› Ε›cisΕ‚ego budΕΌetu.

@meris91: ooo, wywoΕ‚aΕ‚eΕ› wilka z lasu. Jak mogΔ™ pomΓ³c? Czasem ktoΕ› zostawia stare graty przy zakupie nowego PCta na #majk3lskladapcty, wiΔ™c coΕ› tam moΕΌe taniego dobierzemy.

AMD AM4 to myΕ›lΔ™ najbardziej ekonomiczny kierunek z tych wartych wydajnoΕ›ciowo i przyszΕ‚oΕ›ciowo.
Jak coΕ› to PW ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)
  • Odpowiedz