Wpis z mikrobloga

a co to za potrawa że polewa się ją octem żeby zabić smak jedzenia? to równie dobrze można g---o w--------ć


@4mmc-enjoyer: Zapytaj się angoli dlaczego tak frytki jedzą.
  • Odpowiedz
@Anakee:

jadałeś, tylko zmielone w postaci czerwonego barwnika spożywczego.

To tak jakby napisać, że piję mleko jedząc czipsy, bo mają w sobie serwatkę zrobioną z mleka w proszku. Albo napisać, że jem g---o pijąc kawę. Dobrze wiesz o jakie jedzenie robaków chodzi, nie udawaj, że jest inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
a co to za potrawa że polewa się ją octem żeby zabić smak jedzenia? to równie dobrze można g---o w--------ć


@4mmc-enjoyer: to w--------j, ja lubie ocet, jabłkowy jest bardzo zdrowy
  • Odpowiedz
@straszny_cham: @EnderWiggin galert przynajmniej na Śląsku (wśród autochtonów a nie jakiegoś bezzebnego talatajstwa ze wschodu) na imprezach typu wesele itd to podaje się przed kolacją.
Ale to danie to raczej relikt i ludzie którzy to faktycznie jedzą to w 99% przypadkach mają tak 40+
  • Odpowiedz
producenci żywności ukrywając zmielone robaki pod kodem albo nazwą "białko zmodyfikowane", dając preferencyjne opodatkowanie producentom żywności z robaków


@23kulpamens no ale cały czas kłamiesz, bo nikt nie każe ci jeść robaków. Różne niezjadliwe rzeczy przetwarza się na cele żywieniowe, niektóre są jeszcze bardziej niezjadliwe w postaci nieprzetworzonej, ale ty sugerujesz że ktoś nakazał ci jeść jakieś robaki
  • Odpowiedz
no ale cały czas kłamiesz, bo nikt nie każe ci jeść robaków. Różne niezjadliwe rzeczy przetwarza się na cele żywieniowe, niektóre są jeszcze bardziej niezjadliwe w postaci nieprzetworzonej, ale ty sugerujesz że ktoś nakazał ci jeść jakieś robaki


@windows95: myślę, że inaczej rozumiemy czym jest "jedzenie robaków" i "kazać komuś jeść" i nie kłamię, bo chociażby zmielona koszenila jest opisywana w składzie jako "Kwas karminowy" i preferencyjne warunki też są
  • Odpowiedz