Wpis z mikrobloga

@hadrian3

przecież w momencie kiedy szcza czy sra to staje na tym żwirku. Nikt też nie nasłuchuje 24 h czy czasem kot nie poszedł się załatwić żeby od razu sprzątnąć żwirek także jest ogromna szansa że kot, np. w nocy czy w okresie kiedy właściciel jest w pracy wejdzie do kuwety jak ktoś jej nie zdążył posprzątać po poprzednim sraniu i szczaniu kota (bo był w pracy albo spał), a potem
  • Odpowiedz
To tak jakbyś napisał że trzymanie niemowlaka w domu jest niehigieniczne bo przecież robi pod siebie.

@drobne_na_taryfe: niemowlę nie biega po blatach

Są kuwety automatyczne, ja mam jeden automat ze żwirem bentonitowym i drugą zwykłą z silikonowym. Oba żwiry momentalnie wchłaniają wilgoć i mają właściwości bakteriostatyczne (nie wspominając o tym, że świeży mocz zdrowego zwierzaka jest
  • Odpowiedz
przerabiasz szafkę małą z ikei wycinając wejście dla kota i wpierdzielasz tam kuwetę. Zero smrodu gowna. Pozdro

@error666: to chyba najgorsze co można zrobić - kolekcjonowanie kup kota xD Kuweta w łazience, jak kot się załatwi to od razu idziesz to wyrzucić do kibla i smrodu nie ma zanim się rozniósł - jak ktoś robi inaczej, to powinien się nad sobą zastanowić xD

Wielu kociarzy nawet nie zdaje sobie sprawy
  • Odpowiedz
nie wiem jak mam ci to udowodnić że nawet jak kot nasra to nie czuć tego. Zresztą sprzątam dwa razy dziennie

@error666: nic mi nie musisz udowadniać. Myślałem, że ta kuweta w szafce to po to, żeby sprzątać rzadziej i do tego się odniosłem xD Siedzę na różnych kocich grupach i gdzieś już widziałem taki pomysł, tzn. kot sobie sra w szafie, a właściciel sprząta jak mu się przypomni -
  • Odpowiedz