Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zawiodłem się na #rozowypasek strasznie, bo nie jest ze mną w jednej drużynie i jest strasznie nieasertywna. Tesć chciał ostatnio mnue zagnać do roboty w sobote w swoim interesie, odmówiłem mu, cisnął dalej przy moim pasku a ona zamiast wzmocnić mój przekaz, to powiedziała "ja się nie wtrącam". Serio?! Co to ma być. I to nie tak, że na mnie nie można liczyć, bo zawsze można ale w tym przypadku po prostu nie i tyle. Efekt? Ja jestem ten zły. Jak można tak nie wspierać małżonka to ja nie wiem. I tak jest zawsze. W pracy też jej narzucają rzeczy, których nie chce. Odmawiać potrafi jedynie mi a tak to wszystko "na miękko" wchodzi, bo swoją dezaprobatę wyraża w domu, jak już za późno by odkręcać. Zamiast powiedzieć "slyszysz, że anon nie chce, mamy plany", to ona się raczkiem wycofuje. Słabe, bo ja zawsze trzymam jej stronę. Przez to np. moja matka ma do mnie dąsy, bo nie pozwalam powiedzieć złego słowa. Dramat. Zawiodlem się.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Piszesz tak chaotycznie, że prawdopodobnie masz problem z komunikacją swoich uczuć. A potem się dziwisz, że różowa cię nie wspiera. Ona nie rozumie, czego ty chcesz.
A jeśli teraz się obudziłeś, że twoja żona ma problem z decyzyjnością i ci to przeszkadza, to trzeba było o tym rozmawiać przed ślubem, a nie teraz ryczeć na portalu ze śmiesznymi obrazkami, że nie masz wsparia w związku.
  • Odpowiedz
No ona ma problem jak widać z asertywnością, ale ty też masz problem z komunikacją, bo zamiast z nią rozmawiać to piszesz tutaj. Ona się nie domyśli,że coś jest źle, jeśli jej nie powiesz.
  • Odpowiedz