Aktywne Wpisy
ataeB +9
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
lajsta77 +137
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Przepis jest prosty. Zrobiłem to tak:
1. pięć papryk pokroiłem na plastry, bakłażany na połówki,
2. wrzuciłem na blachę do pieczenia, wysmarowałem wszystko oliwą z oliwek,
3. piekłem w ok. 200 stopniach aż wszystko zmięknie i dostanie koloru,
4. wyjąłem i przeniosłem do naczynia, gdzie zblendowałem na gładką masę (papryki całe, bakłażany obrałem ze skórki),
5. dodałem pieprz, sól, ocet jabłkowy (mętny), łyżeczkę cukru, koncentrat pomidorowy (jak ktoś lubi to opcjonalnie można dodać czosnek, majeranek, chili, zioła prowansalskie, co tam lubi).
Zdjęcia brak, bo to tylko pomarańczowa breja.
Produkt jak najbardziej dla osób z #wegetarianizm i #weganizm
#ajvar #przepisy #gotowanie #chwalesie #gotujzwykopem #pieczzwykopem
Daję ajvar też do sosu pomidorowego na domową pizzę, świetnie dodaje smaku. Poza tym wrzucam go do wszelkich gęstych sosów, fasolek, czy innych