Aktywne Wpisy
uniwerstal +1785
zaltar +122
#sebcel to musi być eksperyment społeczny, Grażyna Żarko 2.0. Nie ma szans, żeby powstał tak doskonały byt, łączący ze sobą ego Lecha Wałęsy ze skondensowanym efektem Dunninga-Krugera
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
Czy szklenie cebuli jest obowiązkowe? Co to w zasadzie daje? :P chciałabym przygotowywać sobie częściej gulasze czy duszone mięsa w szybkowarze ale praktycznie kazdy przepis zakłada szklenie cebuli - zastanawiam sie co sie stanie jeśli ten etap pominę. Czy obsmażanie mięsa żeby zamknąć pory jest konieczne? Wydaje mi sie, ze w szybkowarze to już różnicy wielkiej nie robi.
zaczynam od przysmażenia cebuli ale jakoś specjalnie długo to nie trwa żeby się coś zeszkliło a tym bardziej przypalło
a z tym zamykaniem porów to bym rozumiał w przypadku steku, ale jak gotuję jednogarnkową potrawę (gulasz to za dużo powiedziane :) to lepiej niech wołowina odda trochę smaku cukinii czy pieczarkom
Właściwie każdy gulasz, curry, sos zaczyna się od obsmazonej cebuli więc ja robię to sobie na zapas. W makro można sobie kupić 2,5 kg worek posiekanej, mrożonej cebuli (wychodzi tyle co za zwykła w sklepie). Pakujesz taki wór do dużego gara, trochę soli, trochę oliwy i do