Aktywne Wpisy
wilk633 +98
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Jak sobie pomyślę ja #jkm #krul #korwin wydymał beton okrągłostołowy, przepychając #lustracja to do tej pory podziw bierze. Wydymanie na prawdę po mistrzowsku. Wykorzystał z zimną krwią moment nieuwagi przeciwnika.
Niektórzy powiedzą bubel prawny ale ... kilka faktów.
Wykorzystał skubany to że z wizytą przyjechali wysocy rangą oficjele z Zachodu (zdaje się Kanclerz Niemiec), beton okrągłostołowy poszedł sobie spokojnie na obiadek z oficjelami a Korwin na szybko wziął spisał dwa zdania na kolanie, poszedł w trybie nadzwyczajnym na mównicę sejmową i złożył wniosek o uzupełnienie porządku dziennego obrad. Zrobił to gdy na sali sejmowej nie było praktycznie nikogo z betonu okrągłostołowego. Gdyby złożył to w normalnym trybie, beton doskonale by wiedział, co jest na rzeczy i ta ustawa NIGDY by nie przeszła. Ale w tym momencie kiedy to zgłaszał tego betonu na sali sejmowej nie było. Mieli niezłe zdziwko jak wrócili z obiadku.
I jeszcze ten gość co wnosi o uniknięcie tej przewlekłej dyskusji, która dotyczy tego typu uchwał i proponuje, żeby przyjąć tę uchwałę w głosowaniu bez dyskusji - doskonale wiedząc, że każda sekunda się liczy bo zaraz PZPR wróci na salę obrad.
I ta babka: ja rozumiem, że autorom tego wniosku bardzo się śpieszy
Wszystko trwało kilkanaście minut :) Ustaw przeszła: głosowało 233 posłów z czego 188 było za. Tych 188 w normalnym trybie nigdy by tego nie przegłosowało.
Mistrzowska #masakralewactwa
Pełen szacun dla #januszkorwinmikke
Chcesz odpowiedzi, bardzo proszę:
"Prawa nabyte trzeba szanować"
[o ewentualnym skazaniu Kiszczaka] W sprawach komunistycznych... Jestem tu akurat nieobiektywny, bo uważam, że w ogóle powinno tu być przedawnienie.
liberał to czy czerwona szmata?
@SirBlake: Przecież sami porzucili swoje postulaty, takie jak: bon oświatowy 500zł, 3x15% czy JOWy - zaraz po wyborach, bez jakichkolwiek prób realizacji?