Jest tu jakiś specjalista od rekuperatora AERIS NEXT 450VV (Zehnder ComfoAir Q450). Chciałem wymienić czujnik powietrza, ponieważ pojawia się błąd "sensor_oda error". Sama wymiana jest banalnie prosta tylko dochodzi kwestia aktualizacji urządzenia. Obecnie w sprzedaży czujniki są nowsze a ja mam niestety starą wersję softu, z którą nowe czujniki nie współgrają. Moje pytanie: 1. Czy po aktualizacji stare czujniki będą działać czy będę musiał wszystkie wymienić? 2. Czy da radę zrobić po LAN samodzielnie aktualizację? Jeśli tak, to skąd wziąć soft do Aeris Next? #pytanie #rekuperacja #wentylacja #budowadomu #klimatyzacja
“Łączność taka jest również super użyteczna w celach serwisowych. Umożliwia ona wstępną diagnozę poprawności działania systemu lub jego potencjalną awarię, aktualizację rekuperatora lub sterownika.”
1. Czy po aktualizacji stare czujniki będą działać czy będę musiał wszystkie wymienić?
2. Czy da radę zrobić po LAN samodzielnie aktualizację? Jeśli tak, to skąd wziąć soft do Aeris Next?
#pytanie #rekuperacja #wentylacja #budowadomu #klimatyzacja
Wedlug opisu mozna tym zrobić. 1200zl kosztuje…
“Łączność taka jest również super użyteczna w celach serwisowych. Umożliwia ona wstępną diagnozę poprawności działania systemu lub jego potencjalną awarię, aktualizację rekuperatora lub sterownika.”