Wpis z mikrobloga

Czym się kierujecie przy wyborze platformy na której będziecie grać w daną grę? Ceną? Optymalizacją? Platyną/osiągnięciami? Pytam ludzi którzy mają więcej niż jedną platformę. Xboxa, PlayStation, Nintendo lub PC. Bardzo boli mnie fakt, że większa większość gier nie ma cross save'a. Np przymierzam się do No Man's Sky. Mam go na Switchu, mam go dostępnego w Game Passie na Xboxa, mam go kupionego na Steamie gdzie mógłbym grać na Steam Decku albo Lenovo Legion Go. I dla mnie to odwieczny problem na którą platformę się zdecydować, czym się kierować i na czym finalnie grać. I jest o wiele więcej takich gier-dylematów. Przykłady można mnożyć i mnożyć. Ciężko się zdecydować.

#problemypierwszegoswiata #konsole #pcmasterrace #gry #nintendo #nintendoswitch #playstation #playstation4 #playstation5 #xbox #xboxone #xboxseriesx #steam #steamdeck #lenovolegiongo #legiongo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chrusto: chyba szukasz problemu na siłę. Wybierz jedną platformę główną, która jest z powodów meta najlepsza (achievementy/trofea, abonament pasujący do potrzeb, kształt pada, znajomi, wydajność, wybierz co chcesz) i tam graj w multiplatformowe rzeczy, a na pozostałych rób ekskluziwy.
  • Odpowiedz
@chrusto: Poważna sprawa, całkowicie rozumiem Twój problem. Jak coś jest na PS5 to wiadomo że tam kupię bo PC nie jest do grania tylko konsola. Na PC gram tylko w gry które nie wyszły na PS5 bo to albo strategie albo xboxowe exclusivy. Gry z widokiem od boku - retro, przygodówki point&click i indie na switch mi się najlepiej gra bo są przystosowane do mniejszych ekranów kineskopowych a nie 40
  • Odpowiedz
@chrusto: PC master race:
+ Nie płacisz za granie online (xD),
+ Dzielenie biblioteki z innymi sprzętami - Steam Deck / Laptop,
+ Wsteczna kompatybilność / nikt ci tych gier nie zabierze przy okazji ubijania sklepu,
+ Możliwość przesyłania gry na telewizor np przez Steam Link,
+ Możliwość emulacji
  • Odpowiedz
Mam go na Switchu, mam go dostępnego w Game Passie na Xboxa, mam go kupionego na Steamie gdzie mógłbym grać na Steam Decku albo Lenovo Legion Go.

@chrusto: coś ty narobił xd po co tak komplikować xd kup sobie jeszcze trzy kompy: jeden z kartą AMD, drugi z geforcem, trzeci z intelem xd
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Chyba ma za dużo pieniędzy i mu się nudzi. Ja jeszcze polecam, żeby do tego Switcha, Steam Decka i Legiona GO dokupił sobie jeszcze Asusa Rog Ally, GPD WIN MAX 2 i Playstation Portal + wypasiony smartfon z osobnym padem, żeby mógł grać w tę samą grę na 10 innych sprzętach w ciągu dnia. 15 minut na każdym takim gadżecie z osobna i po 15 minutach zmiana na następny.
  • Odpowiedz