Wpis z mikrobloga

Szef w pracy się na mnie obraził, bo nie poinformowałam go, ani nie zaprosiłam na swój malutki, skromny ślub, co według niego byłoby miłym gestem. Czy to normalne? A może faktycznie zachowałam się niekulturalnie?
Wspomnę tylko, że z tej okazji przyniosłam do pracy ciasta i uznałam, że to będzie wystarczający gest.
#pracbaza #slub #wesele
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko właśnie nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zapraszać na samą uroczystość do urzędu.

@odidouo1: a jemu nie przyszło nawet do głowy żeby oczekiwać zaproszenia na wesele ( )
Skąd jesteś że u was to nie jest popularne?
  • Odpowiedz
@odidouo1: nie wiem w sumie co powiedzieć.

Mój szef był na moim ślubie, ja na podwładnych też jestem zapraszany, ale no my mamy dobrą atmosferę i nie widzę w tym nic złego. Zapro zawsze jest tylko na ślub, nigdy na wesele, zrzutkę sobie robimy kto chce, kartkę dajemy wszystkim do podpisu, nawet jak się nie składali bo każdy ma prawo totalnie nie wydawać swoich pieniędzy w robocie no i jak
  • Odpowiedz
  • 0
@odidouo1: witamy nowego medalika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie w tych stronach raczej też nie zaprasza się nikogo tylko na ślub, ale zdarzają się takie sytuacje. Czasami wyłącznie na ślub przychodzą osoby starsze, albo takie, które z innych powodów na wesele się wybrać nie mogą/ nie chcą. Ja zrezygnowałem rok temu z zapraszania wyłącznie na ślub bo trochę dla mnie to dziwnie wygląda. Niby kogoś zapraszam
  • Odpowiedz