Aktywne Wpisy
Moseva +125
Nie możesz sobie po prostu przechorować wirusa i leżeć z ciepłą herbatą i książką, tylko musisz naganiać ludzi na piramidę i nazywasz to wolnością? (╯︵╰,)
#izadamczyk #frajerzyzmlm
#izadamczyk #frajerzyzmlm
Lewusx +13
Mam wewnętrzną potrzebę pochwalenia się…
Swoimi pięknymi pośladkami.
Buziaki homofoby.
#mirkokoksy
#dieta
Swoimi pięknymi pośladkami.
Buziaki homofoby.
#mirkokoksy
#dieta
Główna różnica w smaku zapewne wynika z trochę innych serów. Oni używają pecorino a ja parmezanu z biedry. Co do różnicy między guanciale a boczkiem krojonym w kostkę krakusa to nie widzę jej za bardzo. Jak się mocno usmaży, to jest tak samo przyjemnie słony i chrupiący. Inna różnica jest taka, że ich mocniej pływa w sosie. Jak ja już mieszam, to sosu jest na tyle, że obkleja makaron i nic nie spływa na dno talerza. A u nich tego sosu jest tak dużo, że makaron w nim pływa i siłą rzeczy dużo się marnuje.
No i co mnie zdziwiło, to to, że tam nie dodaje się na wykończenie bazylii. Takie smutne jest to danie, gdy nie ma nic zielonego. Ja czasem zamiast bazylii dodaję szczypiorku. Ładniej wtedy wygląda to danie na talerzu.
Reasumując, robię niezłą carbonarę.
Pozdrawiam
Andrzej
#gotowanie #przemyslenia #kuchnia
Osobiście wolę domowej roboty makarony a'la Carbonara, albo ich "innowacje" niż klasyczny makaron. Mimo iż powinien być fajny pieprzny to jest nudny. Za mało w nim się "dzieje"
U mnie w pracy mamy wersję jak na chacie xD z czego mam bekę. (Boczek modlimy, cebula, czosnek, śmietanka 30 -> makaron -> żółtko. Świeżo mielony pieprz i sól do smaku ) XDD i to jest makaron który najlepiej schodzi ponoć
@Andrzej_Buzdygan: keknięte
Plus turbowazny jest makaron, nie jakies lubelle czy inne, tylko z wyzszej polki, roznica