Wpis z mikrobloga

@KuKumber: @PokemonowyRambo: oni chyba mają jakąś komercyjną licencję na to AI wykupioną (pewnie za partyjną kasę z subwencji xD) bo darmowe AI nie pozwala takich precyzyjnych rzeczy generować.

Ew. mają jakiegoś grafika na etacie który do "bazy" wygenerowanej przez AI wkleja prawdziwe loga i twarze
  • Odpowiedz
@Faraluch: Tak, ale teraz szpitale mają nie prosić o drugą opinię, tylko domyślnie akceptować opinię psychiatry, z którą przychodzi pacjentka. Czy w praktyce oznacza to, że aborcje w 9 miesiącu będą przeprowadzane? Pewnie bardzo rzadko, bo kto chce usunąć, usunie zwykle wcześniej. Ale oznacza to praktyczną legalizację aborcji do samego końca, mimo że oficjalnie KO chce limitu 12 tygodni. Po co ten limit, skoro jak widać nikt w niego nie
  • Odpowiedz
@alteron: @krzeslo100 to jest jakaś nowa linia partii, że to powtarzacie jak katarynka? Przed zmianami PiSu aborcja celem ratowania życia kobiety nie miała żadnego limitu. Jak wiele ciąż przerywano w 9. miesiącu na polecenie psychiatry?
  • Odpowiedz
@ajuto00 Lewa strona jest tak tępaki czy to tylko propaganda? Nowe wytyczne MZ dają prawo każdemu na aborcje do 9 miesiąca na podstawie kupionego świstka papieru i lekarze nie mają prawa podważać kupionych papierów.
  • Odpowiedz
@KuKumber: trzeba było ruszać kompromis aborcyjny? Teraz to jak tylko jakoś prawnie się to odblokuje (tzn. znajdzie się jakieś dobrze brzmiące uzasadnienie dla zignorowania wyroku trybunału) to nikt nie będzie już dążył do kompromisu, tylko raczej będzie przeciąganie w drugą stronę - aborcja na życzenie to całkiem możliwy scenariusz, a tę puszkę z pandorą otworzyli właśnie przedstawiciele katoszariatu.
  • Odpowiedz
@KuKumber: Ale ma na tezy jakieś podstawy? Powiem szczerze nie śledziłem ostatnio cyklu prasowego ale z tego co pamiętam to pomysł aby aborcja była legalna po 3 miesiącu (z jakimiś wyjątkami jak zagrożenie życia) jest bardzo niepopularna wśród społeczeństwa więc nie wyobrażam sobie żeby politycy z miękką pałą chcieli coś takiego przegłosować wbrew wyborcom.
  • Odpowiedz
@VZee: wymień mi bezpośrednie stany zagrożenia życia w psychiatrii u kobiet w ciąży i powiedz mi jak łatwo takie coś jest sfingować bo ja ci powiem że ciężko bo stan zagrożenia życia jest mocno obiektywny, natomiast zagrożenie dla zdrowia jest praktycznie wszystkim, idziesz do psychiatry, mówisz ze masz zaburzenia odżywiania, i przez to ze rośnie ci brzuch, nic nie jesz, a co zjesz to wymuszasz wymioty - dla psychiatry praktycznie
  • Odpowiedz
@alteron: kurde, prawdziwy ekspert od psychologii prenatalnej się znalazł na wykopie. Pewnie cię do ministerstwa nie wzięli tylko dlatego, że kiedy był nabór to byłeś ekspertem od piłki nożnej, albo geopolityki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz